Kosarom este unul dintre cei mai importanti producatori de carne din Romania. Cu o vechime de peste 30 de ani, brandul s-a dezvoltat si a devenit un nume reprezentativ pentru industria carnii.
Pentru Kosarom, anul financiar 2019 a fost incheiat cu o crestere a vanzarilor, astfel ca cifra de afaceri in valoare de 165,1 milioane lei s-a majorat cu 11%, comparativ cu anul precedent. Cota cea mai mare a vanzarilor a fost atinsa in anul 2016 si a fost de 166,3 milioane lei. Pe de alta parte, profitul net a raportat o scadere cu 29%, depasind usor valoarea de 6 milioane lei. Profitul net a inregistrat cea mai mare valoare in anul 2016 si a fost de 9,1 milioane lei.

Productia si procesarea carnii
Neculai Apostol este fondatorul brandului de carne Kosarom. Compania producatoare, Industrializarea Carnii (Kasarom), este parte a Grupului Kosarom, cu sediul in Pascani, judetul Iasi si a fost fondata in anul 1991. Grupul Kosarom este format din companiile Industrializarea Carnii Kosarom (procesarea carnii), Suinprod (cresterea porcilor) si Avi Top (cresterea pasarilor).
De-a lungul anilor, prin investitii insemnate de peste 40 milioane euro in tehnologie si resurse umane, Kosarom si-a castigat pozitia de lider regional si un loc important in topul celor mai mari producatori din industria carnii din Romania.
De asemenea, pentru a-si mari eficacitatea, Kosarom detine un laborator fizico-chimic si unul bacteriologic, dotate cu aparatura performanta. Toate produsele Kosarom sunt testate in laboratorul propriu, autorizat DSV, acesta respectand parametrii fizico-chimici, conform Regulamentului 560/2006 privind comercializarea preparatelor din carne.
Produsele Kosarom
Compania Industrializarea Carnii KOSAROM S.A. este producator de carne si preparate din carne. Alaturi de alte doua companii din cadrul Grupului, aceasta asigura un proces integrat de productie: achizitia de cereale, fabricarea de nutreturi combinate, ferme de genetica, statie de incubatie a puilor de o zi, procesarea carnii. Pentru preparatele din carne, Kosarom isi asigura materia prima din surse proprii prin suinele de la Suinprod si puii de la Avi-Top. Abatorizarea se face in interiorul companiei, in cele doua abatoare moderne de la Kosarom si Avi-Top.
Preparatele din carne Kosarom sunt fabricate dupa retete proprii, traditionale. Compania produce o gama variata de sortimente care sunt fabricate pe 5 fluxuri tehnologice bine individualizate: fara tratament termic, proaspete (carne tocata, pasta de mici, carnati proaspeti), preparate din carne cu tratament termic (salamuri, carnati, parizer, crenwursti, specialitati: muschi file, pastrama de porc, pastrama de oaie, kaizer), preparate din carne tratate termic de tipul specialitatilor (muschi file, kaizer, pastrama de porc, piept ardelenesc, pastrama de oaie), preparate din carne tratate termic de tipul produselor fierte afumate si uscate (salamuri, carnati), produse cu specific romanesc (toba, caltabos, leberwurst, drob).
Brandul Kosarom este prezent cu produse si preparate din carne si pe plan extern, in tari ca: Germania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Belgia, Franta, Grecia, Cipru, Tarile Nordice, Republica Moldova.