ProdLacta, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata lactatelor, a avut in 2019 un profit net de 1.2 milioane lei.
Fabrica din Brasov lucreaza cu 91 de ferme, 12 asociatii, 15 centre de colectare a laptelui, din care 5 centre proprii.
Compania are o istorie de 120 de ani. Bazele primei fabrici de prelucrare a laptelui au fost puse in anul 1900 de catre intreprinzatorul danez Alfred Jensen, stabilit in Brasov, sub numele Jensenischen Molkerei. Abia in anul 1990 a fost inregistrata ca ProdLacta SA, iar dupa 7 ani, a fost privatizata.
Desi au avut urcusuri si coborasuri, adica pierderi, dar si profit, ProdLacta nu a incetat sa ofere calitate si produse premium. In prezent compania ofera produse lactate naturale ca: lapte, iaurturi, smantana, unt, mascarpone, branzeturi si deserturi din branza si cascaval.
S.C. ProdLacta S.A. este o companie nascuta din dragoste pentru prelucrarea laptelui, unde lucreaza304 de angajati. A parcurs de-a lungul timpului un drum lung si plin de provocari, care a creat o istorie frumoasa care ii invata pe consumatori sa iubeasca traditia si natura.
Pe langa reteaua proprie de magazine din tara, in judetele Brasov, Bucuresti, Prahova, Iasi, Suceava, produsele ProdLacta se pot gasi si in supermarketuri, la vitrinele cu produse lactate.