Pietro Coricelli – jucator important pentru industria uleiului alimentar

Pietro Coricelli – jucator important pentru industria uleiului alimentar

Brandul de ulei de masline extravirgin Pietro Coricelli este prezent in Romania prin compania Parmafood Group Distribution. Aceasta a fost fondata in 1991, fiind o companie cu capital romanesc.

Datele financiale arata ca Parmafood Group Distribution este unul dintre principalii jucatori de pe piata din Romania de distributie a alimentelor si bauturilor.

Pentru anul finaciar 2019, compania a inregistrat o crestere a vanzarilor, astfel ca cifra de afaceri a fost de 139,3 milioane lei, cu 21% mai mult decat anul precedent, fiind totodata cea mai mare valoare din ultimii ani.

Profitul net a raportat o majorare semnificativa, valoarea depasind usor 5,1 milioane lei, aceasta fiind cu 513%  mai mare decat a anului anterior. 2019 a fost anul financiar in care s-a raportat cea mai mare valoare a profitului net.

 ParmaFood Romania

Istoricul uleiului Pietro Coricelli

Istoria uleiului de masline Pietro Coricelli a inceput in Italia si dateaza din 1939.

Uleiul de masline extra virgin Pietro Coricelli este produs din masline care provin din Bazinul Mediteraneean. Maslinele sunt atent alese, iar factorii cei mai importanti in aceasta selectie sunt: gustul, aroma, corpolenta si aciditatea (maximum 0.4%). Uleiul de masline Pietro Coricelli este ideal pentru salate, dar este recomandat si pentru  prepararea carnii sau a pestelui.

In prezent, brandul este unul dintre principalii producatori de ulei de masline din Europa, cu exporturi in peste 110 tari din intreaga lume, devenind astfel una dintre cele mai cunsocute marci italiene de ulei, la nivel mondial.

In Romania, uleiul italienesc Pietro Coricelli a fost adus de compania distribuitoare Parmafood Group Distribution. Aceasta face import, distributie si promovare pentru mai bine de 50 de producatori internationali. In cei 30 de ani de activitate, compania a reusit sa aduca in Romania branduri internationale de succes.

Brandul Pietro Coricelli detine o serie de certificari care atesta calitatea produselor: IFS - International Food Standard, BRC Standard – Alimente, UNI EN ISO 9001: 2015, FSSC 22000. Acestea sunt o dovada in plus atat pentru clienti, cat si pentru consumatori ca brandul de ulei de masline Pietro Coricelli este un produs premium si este in standardele calitatii si a sigurantei alimentare.

Uleiul de masline este bogat in antioxidanti, contine vitaminele K si E, fiind considerat a fi un aliment important in dieta mediteraneana. Totodata, are si o concentratie ridicata de grasimi mononesaturate, precum acid oleic si palmitoleic, avand proprietati antiinflamatorii si protejand inima in mod natural. 

Pietro Coricelli produce ulei din: masline, samburi de struguri, cu trufe negre, trufe albe.