Prima fabrica Pakmaya a luat nastere in anul 1973, in Turcia. Compania este prezenta si pe piata din Romania, avand o unitate de productie in Pascani - Rompak SRL. Activitatea a ainceput abia in anul 1998. Cinci ani mai tarziu Pakmaya a inregistrat vanzari record, in valoare de 15,5 milioane de euro.
In prezent este singura fabrica producatoare de drojdie din Romania, precum si cea mai mare investitie straina din judetul Iasi, in valoare de peste 30 milioane de euro. Deasemenea Pakmaya este producator important de amelioratori pentru panificatie, dar si premixuri pentru panificatie, patiserie si cofetarie.
Un plus pentru industria alimentara
Fabrica Pakmaya din Romania este cea mai noua fabrica din intregul grup si una dintre cele mai noi din Europa. Aceasta a fost construita pentru a produce sub licenta Pakmaya, devenind functionala dupa un proces de investitii ce a durat 4 ani de la infiintarea companiei. Rompak SRL a reusit in timp sa ajunga si unul dintre cei mai importanti producatori de ingrediente profesionale pentru brutarii, patiserii, cofetarii si ingrediente destinate consumului casnic.
Investitiile in echipamentele performante si monitorizarea continua a proceselor de productie au ca rezultat calitatea produselor realizate de grupul turcesc.
Experienta si traditia de peste 4 decenii incurajeaza publicul consumator sa foloseasca produsele Pakmaya. Ingredientele produse in fabrica se regasesc in alimentele pe care oamenii le consuma zi de zi. Astfel ca, fiecare detaliu conteaza si este analizat foarte atent. Incepand de la materia prima, la monitorizarea si controlul procesului de productie , pana la transport.

Gust, calitate si traditie
Cu un respect deosebit pentru calitate si traditie, dar si pentru consumatori, Pakmaya a inregistrat cresteri financiare in ceea ce priveste anul 2019. Astfel, cifra de afaceri este in valoare de 106,5 milioane lei, iar profitul net de 14,6 milioane lei.
Din dorinta de a oferi produse cat mai bine adaptate pietei si cerintelor, in 2003 compania a infiintat Centrul de Cercetare & Dezvoltare, unde specialistii din industria alimentara, chimisti si biologi lucreaza pentru imbogatirea gamei de produse. Astfel, in prezent, compania are in portofoliu peste 100 de produse.
Din grija pentru mediul inconjurator, fabrica dispune de statie independenta de procesare a solutiei organice rezultate din procesul de productie a drojdie. In acest fel, din procesul biologic natural al fermentatiei, se obtine drojdie proaspata, numita popular si ”drojdie verde” si vinasa, un fertilizator organic recomandat pentru agricultura bio.
Printre produsele care fac parte din portofoliul Pakmaya se regasesc: drojdie proaspata, drojdie uscata, ingrediente pentru prajituri, conservanti alimentari, agenti de crestere si altele.
