Laptaria cu Caimac este brandul de lactate 100% romanesc. Cu un efectiv de aproximativ 2.800 de vaci, compania producatoare de lactate detine una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte de pe plan local.
Ferma Laptariei cu Caimac a fost infiintata in urma cu mai bine de 20 de ani, din dorinta unui antreprenor de a consuma produse lactate cat mai naturale. Produsele din portofoliul brandului Laptaria cu Caimac se gasessc in magazinele Mega Image, Carrefour, Auchan, Kaufland si Profi.
Brand romanesc 100%
Laptaria cu Caimac este un brand nou pe piata de lactate si a luat nastere din dorinta unui antreprenor de a oferi consumatorilor calitate si produse sanatoase, dar si de a pastra gustul unic al laptelui de vaca.
Serban Nicusor este cel care a pus bazele afacerii AGROSERV MARIUTA, companie 100% romaneasca, infiintata in anul 1994. La inceput el a folosit un tractor pentru cultura campului si a achizitionat cateva vaci, urmand ca in 2005 sa puna bazele uneia dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din Romania. A reusit acest lucru prin cumpararea vacilor Holstein Friesian, din Olanda, acestea fiind recunoscute ca cele mai bune vaci de lapte din lume. De asemenea, un mare plus pentru aceasta rasa este ca vacile ofera lapte de o calitate superioara si se adapteaza usor la conditiile climaterice. Astfel, in zece ani, inginerul antreprenor a marit ferma de vaci de la 35 la 1800 de capete.
A investit peste 5 milioane de euro intr-o fabrica moderna care se intinde pe o suprafata de 1.500 de mp si are o capacitate de 72.300 de litri de lapte pe zi. Pentru a pastra gustul unic al laptelui, secretul Laptariei cu Caimac este ca foloseste cele mai moderne tehnici de procesare si o temperatura mai joasa decat media obisnuita de pasteurizare. In ceea ce priveste continutul de grasimi, proteine si lactoza, laptele este curat, cu minimum posibil de germeni si celule somatice, datorita celor mai noi tehnologii folosite in liniile de productie.
Astazi, antreprenorul este unul dintre cei mai mari jucatori din agribusiness-ul din Romania, fiind un important producator de lactate 100% romanesti. El a reusit sa aduca la raft laptele cu caimac, un produs cu un gust aparte, 100% romanesc, imbuteliat in sticle de 1 litru.
Ferma Laptariei cu Caimac
Fiind o societate integrata, aceasta poate garanta pentru toate produsele lactate pe care le realizeaza. In acest sens, hrana animalelor este procurata de pe cele aproximativ 3.500 de hectare pe care ferma le detine, oferind acestora o alimentatie cat mai naturala si sanatoasa. Grajdurile au sisteme automate de curatenie, fiind dotate cu roboti care imping furajele vacilor pe frontal de furajare, sisteme de apa proaspata permanenta, ventilatoare, perii pentru scarpinat si alte utilitati.
Materialul de inseminare al vacilor pe care ferma le detine este furnizat de parteneri din UE si SUA, compania producatoare lucrand cu World Wide Sires. Alimentatia vacilor este stabilita impreuna cu specialisti nutritionisti din Austria.
Astfel, compania producatoare are capacitatea de a livra lapte crud, vrac, catre mari procesatori din Romania si, recent, si din Bulgaria.
Cel mai important aspect al acestui business producator de lactate este ca fabrica a fost construita chiar langa ferma. Acest aspect este esential, din ratiuni de igiena, pentru ca laptele ajunge imediat pe linia de productie, neintrand in contact cu aerul sau omul. Intregul proces, de la muls pana la imbuteliat are loc in doar 24 de ore.

Pentru compania producatoare de lactate, AGROSERV MARIUTA, anul financiar 2019 a inregistrat o crestere a vanzarilor, cu 12%, astfel ca cifra de afaceri a fost de 40,2 milioane lei, comparativ cu anul precedent (35,9 milioane lei). Vanzarile au inregistrat cresteri consecutive incepand cu anul 2015. Profitul net a depasit cu putin valoare de 3 milioane lei, aceasta fiind in crestere cu 25% fata de anul anterior.
Produse si distributie
Datorita faptului ca in prezent consumatorii de lactate au devenit mai pretentiosi si aleg produse mult mai sanatoase, brandul romanesc are capacitatea de a le oferi o gama variata.
Compania producatoare de lactate detine 2.500 de vaci de rasa pura, cu pedigree, din care 1.000 de vaci de muls, crescute in stabulatie libera. Acestea ofera necesarul de materie prima care asigura productia de lactate.
Laptele cu Caimac se gaseste la rafturi in sticle de sticla, fiind un lapte integral, nestandardizat, cu grasime variabila intre 3,8% si 4,1%, exact asa cum il da vaca. Termenul de valabilitate este de doar 14 zile, o perioada de timp mai redusa decat alte produse lactate, pentru ca doar asa poate fi pastrata naturaletea laptelui, datorita procesarii minime. Calitatea ridicata si gustul deosebit ale produselor Laptariei cu Caimac sunt asigurate prin 100% continut de lapte proaspat romanesc, integral, fara adaosuri.
Produsele sub brandul Laptaria cu Caimac sunt fabricate in unitatea din Dragoesti, judetul Ilfov, detinuta de compania Agroserv Mariuta. Aceasta ocupa o suprafata de circa 1.500 de metri patrati si in prezent este dotata cu sase linii de productie, avand o capacitate de procesare de peste 70.000 de litri de lapte pe zi.
Podusele din portofoliul brandului Laptaria cu Caimac se gasesc in retelele de magazine: Mega Image, Carrefour, Auchan, Kaufland si Profi. Brandul de lactate este prezent si pe piata internationala.