Cafeaua are o istorie indelungata in Italia. Venetia a fost unul dintre primele porturi cu ajutorul carora boabele de cafea au fost importate in Europa. Italia a devenit, cu adevarat, lider mondial in cafea gratie lui Milanese Luigi Berezzera, inventatorul espresso. Acesta a venit cu ideea ca apa sa fie trecuta cu presiune mare prin cafeaua rasnita, pentru a produce o bautura scurta si concentrata.
Cand vorbim despre cafeaua italiana ne referim in principal la espresso. Una dintre cele mai cunoscute bauturi italiene. Dupa cum ii spune si numele, este o cafea preparata express pentru fiecare client. Rapid de facut si bine concentrat, espresso a devenit una dintre cele mai consumate cafele din lume. Iar, in zilele noastre, este mult mai simplu de pregatit, tot ceea ce trebuie facut este sa folosesti capsule espresso point, ce pastreaza aroma, crema si gustul de espresso veritabil.
Espresso este produsul unui proces de pregatire care a evoluat in Italia in prima jumatate a secolului XX si a devenit o expresie a tarii, in sine. Cafeaua in stil italian este reprezentata de toate formele preparate din boabe de cafea folosind un espressor. Insa adevarata revolutie a cafelei italiene a inceput in 1947 Gaggia si-a inregistrat marca proprie de aparat de cafea. Aceasta era usor de manevrat cu mana si eficientiza procesul de producere a cafelei prin alt nivel de presiune a apei. Mai mult, prin modul de functionare, a ajutata la obtinerea uleiurilor esentiale si a coloizilor de la cafea care creeaza crema gustoasa de deasupra bauturii. Astazi, crema din partea superioara a espresso-lui este vazuta ca o caracteristica definitorie a acestuia.
In urmatoarele decenii, inovatiile din cadrul industriei de cafea au avut loc cu o rata considerabila. Din ce in ce mai multi producatori au incercat sa adapteze si sa imbunatateasca noua tehnologie. Aproape toate companiile top erau din Milano unde ideile, componentele si personalul specializat se invarteau prin diverse ateliere. Creand cu adevarat o traditie si o capitala a cafelei in zilele noastre.
Raspunsul la intrebarea de ce cafeaua italiana este considerata cea mai buna, este simplu, pentru ca este ca italienii stiu sa faca o cafea buna, face parte din cultura lor. Ei stiu mai bine cat sa rumeneasca boabele de cafea si sa foloseasca in cele mai bune proportii soiurile de cafea. Avand o istorie atat de bogata in prepararea cafelei si o traditie care se transmite din generatii in generatii, italienii chiar pregatesc cea mai delicioasa si autentica cafea. Pentru mai multe informatii despre cele mai importante beneficii ale cafelei si comenzi online acceseaza cafelim.ro.