Brandul Baneasa este lider pe piata romaneasca in materie de paste fainoase. Cu o istorie veche de mai bine de 30 de ani, Baneasa este un nume reprezentativ in industria producatoare de paste fainoase, dar si a moraritului. Fabrica Baneasa este cea mai mare din Romania, fiind de asemenea si cel mai modern producator. Avand o productie anuala de aproximativ 25.000 tone de paste, fabrica Baneasa este una dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est.
Moara Baneasa
Ingredientul de baza al produselor realizate de brandul Baneasa este calitatea. Iar pentru a obtine produse de calitate, este nevoie de tehnologie de ultima generatie. Moara Baneasa dispune de echipamente tehnologice de morarit, care provin de la BUHLER (Elvetia) si PAVAN (Italia), acestia fiind liderii mondiali in utilaje pentru industria alimentara.
Totodata, moara are in dotare echipamente performante pentru sortarea diverselor tipuri de gris, de granulozitati diferite. In acest fel, brandul Baneasa are posibilitatea de a produce cea mai buna faina pentru paste fainoase.
Laboratorul brandului Baneasa este dotat cu dispozitive performante, care permit alinierea la standardele europene. Cele mai importante sunt: utilajul pentru determinarea proprietatilor reologice ale aluatului (Chopin Alveograph), moara pilot pentru procurarea rapida de faina de grau de la sonde (Chopin), farinograful Brabender, care ofera indicatii suplimentare privind reologia aluatului si echipamentele pentru determinarea activitatii amilazice prin determinarea “indicelui de cadere”.
De asemenea, moara Baneasa a inregistrat un succes, prin realizarea tuturor testelor necesare pentru obtinerea certificarilor in produse ecologice. Moara ecologica a fost certificata de ECOCERT (cod ROECO-007), prin certificatul nr. 7288RO1200Z1r emis la 04.12.2012.
Situatia financiata a brandului Baneasa, producator de paste fainoase, pentru anul 2019, a inregistrat atat cresteri, cat si pierderi. Cifra de afaceri a crescut cu 4%, inregistrand 54 milioane lei, iar profitul a scazut cu 39%, atingand valoarea de 2,5 milioane lei.

Secretul gustului marca Baneasa
Fiecare brand producator are propriul secret de realizare a produselor specifice.
Astfel, pentru gustul unic si inconfundabil al pastelor Baneasa, producatorul foloseste un sistem aparte de uscare la temperaturi ridicate, pentru a distruge toate microorganismele patogene si a influenta pozitiv caracteristicile pastelor la fierbere. In acest fel, pastele nu se lipesc si nu se sparg. Totodata, acestea isi mentin forma initiala si culoarea, dar si o buna aderenta la sos.
Materia prima este atent selectionata, astfel ca achizitia se face conform procedurilor stricte. Se efectueaza teste pentru fiecare lot intrat in laborator, unde se realizeaza audituri periodice la instalatiile de productie.
Brandul Baneasa, national si international
Fabrica Baneasa este singura unitate dotata cu toate echipamentele necesare producerii tuturor tipurilor de paste: cu si fara oua: paste scurte, lungi, cuiburi, traditionale (homemade), tricolore, paste cu forme speciale pentru copii, farfale, lasagna etc.
Brandul Baneasa este lider pe piata producatoare de paste fainoase, atat in Romania, cat si in Republica Moldova, produsele marca Baneasa inregistrand cereri tot mai mari si pe pietele din Bulgaria si Serbia.
Mai mult decat atat, produsele brandului Baneasa sunt comercializate, la nivel european, in tari ca: Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Spania, Marea Britanie, Grecia, Cipru. Brandul este de asemenea prezent cu produse in peste 20 de tari de pe continentul african, piata externa fiind in continua dezvoltare.
Baneasa este brand prezent in toate marile lanturi internationale de retail, fiind singurul producator de paste si faina care acopera in totalitate acest canal de distributie in Romania, Moldova si Bulgaria.
Atat Moara Baneasa cat si Fabrica de Paste Baneasa detin in prezent certificarile ISO 9000, ISO 22000, HACCP si certificarea FSSC 22000: 2010. Astfel, produsele marca Baneasa respecta legislatia europeana, la cel mai inalt nivel.