Ardealul – brandul producator al renumitului pate cu fainosag

Ardealul – brandul producator al renumitului pate cu fainosag

Ardealul este brandul producator al renumitului pate cu fainosag, unul dintre cele mai reprezentative nume din Romania, pentru aceasta categorie. A aparut pe piata in anul 1996, fiind produs de Fabrica Ardealul din Covasna. De-a lungul anilor, brandul Ardealul, a avut o dezvoltare impresionanta, fiind considerat pentru mai multi ani, una dintre cele mai bune marci de pate din Romania. In anul 2005, brandul Ardealul a fost scos la vanzare si preluat de Grupul norvegian Orkla, prezent pe piata romaneasca prin Orkla Foods Romania.

Fabrica Ardealul din Covasna

Construita in 1994, Fabrica Ardealul a fost prima unitate producatoare de pate din Romania. Cu doar 6 angajati in acea perioada, fabrica reusea sa produca 300 de kilograme de conserve de ficat de porc, zilnic. De cand a intrat in portofoliul Orkla Foods Romania in anul 2005, linia de productie are o capacitate de peste 20 de tone de conserve. In prezent, Fabrica Ardealul din Covasna este important producator pentru specialitati de pate si conserve de carne, ketchup, sosuri si mustar, gemuri si umpluturi pentru uz profesional. Cele mai importante marci care ies de pe portile acestei fabrici sunt: Ardealul, Tomi, LaMinut, Bunatati de la Bunica

Brandul Ardealul a cucerit piata romaneasca prin calitate si inovatie, prin gust (pateul este realizat fara monoglutamat, fara carmina, fara nitriti adaugati) si respect.

La cativa ani dupa ce a fost preluata fabrica, in 2008, brandul Ardealul a lansat cutia de pate de 300 gr (pate de porc), fiind singura de acest fel de pe piata, in momentul respectiv, cu capac resigilabil. Anul ce a urmat a adus o noua aroma la acceasi cantitate, pateul de pui.

Gama „Ardealul Fainosag” a fost reprezentativa pentru anul 2011, iar un an mai tarziu gama de pate a fost extinsa, prin „Ardealul Specialitati”. Gama de pate vegetal, cu ciuperci si masline, a aparut in 2015.

Fabrica de productie Ardealul respecta cele mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara: ISO 9001:2000, International Food Standard versiunea 5, precum si standardul intern de calitate al grupului Orkla, Orkla Food Safety Standard.

In prezent, in fabrica lucreaza aproximativ 200 de angajati, Orkla Foods Romania fiind astfel cel mai important angajator din judetul Covasna.

Orkla Foods Romania a incheiat anul financiar 2019 cu cresteri considerabile, fata de anul precedent, astfel ca cifra de afaceri a inregistrat o majorare de 11%, atingand valoarea de 238,6 milioane lei, iar profitul net a avut o crestere substantiala, de 898%, fiind in valoare de 6 milioane lei, comparativ cu anul precedent, cand acesta a fost negativ.

Orkla Foods Romania

 

Orkla Foods Romania

Orkla Foods Romania a fost infiintata in anul 2002 si este membra a Grupul Orkla, una dintre cele mai mari companii cotate la bursa din Norvegia, care activeaza in domeniile bunurilor de consum. Divizia de produse alimentare a Grupului Orkla detine unitati de productie in 14 tari.

In Romania, Orkla detine trei fabrici: la Covasna (unde se produc conserve, pateu, ketchup, mustar si alte produse pentru industria de panificatie, pentru brandurile Tomi, Bunatati de la Bunica, Ardealul, LaMinut, Antrefrig sau Hame Select), la Iasi (unde se realizeaza produse de patiserie congelata, sub brandul Linco Patisero) si fabrica de margarina de la Bucuresti, producatoarea marcilor Unirea si Linco.

Gama de produse Ardealul care se realizeaza in Fabrica de la Covasna este alcatuita din pate, conserve de mancare si ciorbe.