Alimentele vor fi etichetate ca tigarile, pentru a semnala riscul de boli

Alimentele vor fi etichetate ca tigarile, pentru a semnala riscul de boli

Firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv bauturi, sa aplice etichete care sa atentioneze cumparatorul asupra riscului cardiovascular la care se expune prin consumul anumitor substante. Etichetele vor fi rosii, galbene sau verzi, in functie de gradul de risc, si vor indica si continutul de sare, zahar sau grasimi daca depaseste cantitatea fara risc pentru sanatate, sunt conditiile impuse intr-un proiect redactat in Parlament si care urmeaza sa fie dezbatut.

Etichetele vor avea forma dreptunghiulara, cu dimensiuni de minimum 10% din eticheta produsului, dar nu mai putin de 10x40 milimetri.

Etichetele de culoare rosie vor fi aplicate pentru produsele cu risc cardiovascular crescut, cele de culoare galbena, pentru produsele cu risc cardiovascular moderat, iar cele de culoare verde, pentru produsele cu risc cardiovascular redus.

Prin continut alimentar cu risc cardiovascular ridicat se intelege orice produs alimentar sau bautura care contine la 100 de grame de produs, respectiv la 100 de mililitri, mai mult de 17,5 grame de grasimi, mai mult de 5 grame de grasimi saturate, mai mult de 3 grame de acizi grasi trans, mai mult de 23 grame de zahar sau mai mult de 1,5 grame de sare de bucatarie.

Citeste continuarea articolului pe Profit.ro