Aldis – important producator romanesc al preparatelor din carne

Aldis – important producator romanesc al preparatelor din carne

Aldis este unul dintre cei mai importanti producatori romanesti de preparate din carne. Cu o vechime de aproape 30 de ani in aceasta industrie, brandul a luat nastere dintr-un business antreprenorial. Calitatea produselor si increderea consumatorilor au facut din Aldis un nume reprezentativ. De asemenea, Aldis a intrat in Cartea Recordurilor pentru realizarea celui mai lung carnat din lume.

Istoricul brandului Aldis

Aldis este companie romaneasca, producatoare de mezeluri, cu sediul in Calarasi. A fost fondata in 1990, din dorinta de a oferi consumatorilor cele mai bune produse din carne. De-a lungul anilor au avut loc investitii majore in tehnologie, in automatizarea si mecanizarea procesului de productie. Secretul calitatii produselor Aldis consta atat in selectarea atenta a ingredientelor si a materiilor prime pe care le folosesc in procesele de productie, cat si in folosirea unor ambalaje care indeplinesc toate cerintele moderne de distributie.

Unitatea de productie a brandului Aldis se afla in Calarasi si are o capacitate de aproximativ 200 tone/ zi. Datorita flotei logistice de peste 200 de autovehicule de transport specializat, produsele Aldis ajung peste tot in Romania.

Pentru Aldis, anul financiar 2019 a fost incheiat cu cresteri. Cifra de afaceri a inregistrat valoarea de 222,1 milioane lei, cu 7% mai mare decat anul precedent, iar profitul net a fost de 3,3 milioane lei, inregistrand o majorare de 148%.

Aldis in Romania

Fabrica Aldis, o unitate cu standarde europene

Datorita investitiilor semnificative efectuate in unitatea de productie, a personalului calificat si a respectarii normelor sanitar-veterinare, brandul Aldis a atins standardele europene de productie a preparatelor din carne. Astfel, cele 4 linii de productie din Fabrica Aldis, pot asigura: carne proaspata, produse fiert afumate, produse crud-uscate si crud-uscate cu mucegai nobil, semipreparate proaspete si congelate.

Brandul Aldis face parte din Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, fiind unul dintre cei 6 producatori de mezeluri, la nivel national, care au obtinut dreptul de a produce Salamul de Sibiu, o specialitate recunoscuta si protejata la nivel european ca Indicatie Geografica Protejata (IGP).

Utilajele care sunt folosite in procesul de fabricatie sunt de origine nemteasca si se aliniaza standardelor la care se ridica majoritatea fabricilor moderne europene. Aceasta calitate a echipamentelor ofera brandului Aldis un loc in topul celor mai importanti producatori de carne din Romania.

Fabrica Aldis din Calarasi are o suprafata de 35.000 mp si o capacitate de productie zilnica de aproximativ 200 tone. In acest fel, Aldis este un important jucator in aceasta industrie, care asigura intregul proces, de la abatorizare si productie, pana la distribuire si comercializare.

Aldis a intrat in Cartea Recordurilor

In 2014, de Ziua Nationala, Aldis si Carrefour Romania au intrat in Cartea Recordurilor, pentru cel mai lung carnat din lume. Produsul, realizat din carne tocata cruda a avut lungimea de 62,745 km. Recordul anterior a fost detinut de englezi, pentru o lungime de 59,140 km.

Evenimentul a avut loc intr-o parcare din Ploiesti, in prezenta oficialilor Guinness World RecordTM. In cele din urma, carnatul imens a fost impartit cu participantii la eveniment, iar restul a fost donat in scopuri caritabile.

De-a lungul anilor Aldis a dezvoltat peste 500 de retete de produse, dintre care aproximativ jumatate dintre acestea se produc regulat. Printre produsele cele mai cumparate de consumatorii care aleg brandul Aldis, amintim: sunca, crenvursti, pastrama pui, salam sibiu, carnati, salam de vara, pastrama porc etc.