Agricola – producatorul puilor fericiti din Romania

Agricola – producatorul puilor fericiti din Romania

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania. Fiind un brand reprezentativ in industria agro-alimentara, Agricola este, de asemenea, una dintre cele mai inovatoare companii romanesti. Principal producator de carne de pasare, de oua, specialitati din carne, dar si vegetale, compania a dezvoltat, de-a lungul anilor, o gama de produse care au venit in sprijinul consumatorilor moderni care cauta gustul traditional.

Secretul puilor fericiti

Business-ul Agricola Bacau a luat nastere in urma cu aproape 30 de ani, in localitatea Brad, pornind cu o crescatorie de curcani, sub numele Uriasii de Bacau.

Agricola Bacau este in prezent unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania. De-a lungul anilor, compania a investit in calitate si dezvoltare, astfel ca, in prezent, intregul lant de productie se desfasoara cu ajutorul celor mai moderne tehnologii, complet automatizate si in conditii stricte de siguranta alimentara impuse de cele mai noi standarde ale Uniunii Europene. In cresterea pasarilor, Agricola nu foloseste hormoni sau fainuri de origine animala.

Prin introducerea in lantul de productie a fabricii de nutreturi combinate, a fermelor Agricola si a abatorului de pasari, compania a reusit sa puna la punct un sistem intreg de productie. Anual, fabrica de nutreturi produce aproximativ  82.000 tone de hrana pentru pasarile din ferma, urmarind 30 de retete proprii, cu cereale de inalta calitate. Zilnic, 100.000 de capete de pui pot fi livrate, datorita celor 4 ferme specializate in reproducerea pasarilor, celor 15 ferme pentru cresterea acestora si abatorul de pasari modernizat, care asigura impreuna furnizarea acestor cantitati, realizandu-se in conditii de maxima siguranta, sanatate si prospetime, verificate de medicii veterinari.

Acesta este secretul prin care Agricola produce in fiecare zi cea mai proaspata carne de pasare din tara.

Situatia financiara pentru anul 2019 confirma preferintele consumatorilor. Astfel, cifra de afaceri a brandului Agricola a crescut cu 8% fata de anul precedent, inregistrand o valoare de 501,3 milioane lei si un profit net majorat cu 42%, in valoare de 25,3 milioane lei. Produsele Agricola sunt preferate de consumatorii din Romania, datorita calitatii si a gustului desavarsit.

Agricola Romania

Puii Agricola cresc natural

Agricola este unul dintre cei mai importanti inovatori din industria alimetara producatoare de carne de pui. In anul 2009 a lansat in premiera un produs inedit pe piata romaneasca de carne de pui, „Puiul Familist”. Un an mai tarziu, in 2010, a incercat ceva diferit fata de alti producatori: de a creste puii in afara halelor, intr-un cadru cat mai natural. Astfel, brandul a dezvoltat un sistem prin crearea conditiilor de a scoate puii afara, la iarba verde si de a-i hrani intr-un mod traditional, cu porumb in proportie de 80%. Tot atunci si-a facut aparitia pe piata si „Puiul Antistres”, produs care este comercializat intr-o tavita aparte, unica in Romania, creata special pentru gatit. Acest produs a fost gandit pentru gospodinele care nu aveau suficient timp de petrecut in bucatarie.

La scurt timp, Agricola Bacau a lansat „Puiul Fericit”, pui crescut intre 56 – 70 de zile, in ferme mici, hranit natural cu 80% porumb si cereale si scos in aer liber. Acesta este un produs 100% traditional romanesc, recomandat consumatorilor care iubesc gustul puiului crescut la curte.

Un alt succes l-a adus produsul „Cocosel de Padure”, coquelet proaspat romanesc, produs care a fost premiat pentru gust, in 2019, de catre International Taste & Quality Institute (doua stele) si de catre Monde Selection (Gold Award)

Oua proaspete Agricola

Din punct de vedere nutritional, ouale au cea mai mare cantitate de proteine de calitate, in comparatie cu toate celelalte produse alimentare. Astfel, ouale contin peste 11 vitamine si minerale diferite, fiind o importanta sursa de Omega 3 si antioxidanti. Fiind un aliment potrivit pentru orice varsta, cercetarile stiintifice medicale recomanda consumul a 6 oua pe saptamana, ca parte a unei diete sanatoase si echilibrate.

Continuand traditia inovatoare de a creste puii intr-un mod cat mai natural, in aer liber, cu porumb, Agricola a lansat ouale proaspete marcate cu cifra 1, care provin  de la gaini fericite. Pentru a produce aceste oua a fost nevoie de o investitie de aproximativ 100 mii euro, la Agricola Lumina - Constanta, parte a grupului Agricola. Proiectul a constat in amenajarea unei hale de gaini ouatoare dupa sistemul free range care sa permita pasarilor sa fie libere si sa iasa afara, in timpul zilei. Conform reglementarilor europene in vigoare, fiecare pasare beneficiaza de 4 metri patrati spatiu exterior.

Noua hala amenajata la Agricola Lumina - Constanta, are capacitatea de 7000 capete gaini ouatoare, intr-un spatiu specific, standardizat. In acest fel, 2/3 din spatiul interior este destinat odihnei si furajarii. De asemenea, este amplasat si un spatiu destinat cuibaritului si ouatului, prevazut cu doua planuri inclinate care se ridica automat la ora 18.00, evacuand gainile din cuibar, dar si ouale, cu ajutorul unei benzi transportoare. Restul spatiului din hala este destinat scurmatului si este amenajat cu rumegus. De asemenea, o latura a halei permite iesirea pasarilor pe pajistea de langa ferma. In prezent, Agricola poate produce aproximativ 2 milioane de oua cifra 1, pe an, ceea ce inseamna circa 168 mii oua lunar.

Portofoliul Agricola Bacau

Brandul Agricola Bacau este caracterizat prin diversitate si prospetime, fiind singurul furnizor din Romania care ofera pe piata cele mai multe categorii de produse: carne de pui refrigerata, preparate si specialitati din carne fierte afumate, salamuri crud uscate, semipreparate si produse tip ready meal din carne si vegetale, oua si praf de oua.

Agricola Bacau este lider inovator pentru industria producatoare de carne si oua, dar si a conceptelor de prezentare ale produselor. Astfel, brandul este prima companie din Romania care a lansat sortimentele din carne de pui ambalate la tavita cu cryofilm. Ulterior, aceasta metoda de ambalare a fost preluata si de alti producatori din piata.