Chiar daca devenim adulti responsabili, asta nu inseamna ca trebuie sa ne pierdem spiritul de copil. Pana la urma, ce mai e viata daca uitam niste lucruri atat de frumoase?
Putem avea un venit stabil si ii putem sustine pe cei dragi chiar daca avem momente cand ne eliberam de griji si ne purtam copilareste.
Iata ce anume ar trebui sa ne amintim mai des:
Sa ne bucuram de lucrurile simple
Copiii se lasa impresionati de lucruri simple, fie ca vorbim despre o jucarie, o acadea sau despre jocuri la iarba verde. Odata ce crestem in varsta, ne ridicam standardele si uitam de aceste bucurii. Astfel, ajungem in stadiul in care nimic nu ne mai multumeste si incepem sa punem pret pe aspecte superficiale.
Sa ne jucam
Mark Twain spunea ca lucrul consta in activitati pe care suntem obligati sa le facem, iar joaca in restul activitatilor pe care nu suntem obligati sa le facem.
Chiar daca avem zile incarcate, nu trebuie sa uitam ce inseamna joaca, fie ca alegem sa rezolvam un puzzle sau ca iesim la o partida de badminton.
Sa ne folosim imaginatia
Viata de adult necesita pragmatism, dar oare chiar trebuie sa renuntam de tot la imaginatia bogata de altadata? E singurul lucru care ne mai face fericiti intr-o lume plina de formalitati si de obligatii.
Ofera-i frau liber si foloseste-o chiar si in activitatile de la job, daca este cazul. Ideile tale vor face diferenta.
Sa spunem ceea ce simtim
Desi sunt momente in care parerea noastra trebuie sa ramana doar pentru noi, de ce am vrea sa ne ascundem de fiecare data?
Copiii sunt sinceri atunci cand spun ceea ce simt fata de cei din jur si recunosc daca nu le place mancarea sau daca li se pare ca sacoul cuiva arata bine.
Sa iertam
Cu cat crestem mai mult in varsta, cu atat avem parte de mai multe dezamagiri din partea celorlalti, iar orgoliile noastre cresc direct proportional. Daca aruncam o privire la cei mici, orgoliile nu isi fac simtita prezenta. Ei stiu sa ierte mult mai repede si sa se bucure de compania celorlalti, cu bune si cu rele.
Iata o parte dintre lucrurile frumoase pe care le uitam atunci cand devenim adulti.
Cu totii purtam acea masca sociala, dar ar trebui sa invatam sa o dam jos din cand in cand.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: themanylittlejoys.com
Traducere: Andrei Bobe