De ce avem mai putini prieteni atunci cand ne maturizam

De ce avem mai putini prieteni atunci cand ne maturizam

Odata ce incepem sa ne maturizam, observam ca avem din ce in ce mai putini prieteni. Oricat de sociabili am fi si oricat de mult ne-ar placea sa fim inconjurati de oameni, acest proces este inevitabil.

Nu este nimic anormal, ci li se intampla tuturor. Radacina problemei sta in felul in care ne-am imprietenit cu acesti oameni.

Cel mai probabil, s-a intamplat atunci cand eram prea tineri ca sa avem o idee despre viitorul nostru.

 

Cum se formeaza prieteniile superficiale in adolescenta

Aminteste-ti de prietenii tai din liceu. Ce anume v-a facut sa va imprieteniti? Unde a inceput totul? Poate ca stateati in aceeasi banca, ati inceput sa vorbiti, v-ati imprietenit, ati iesit in pauze si, apoi, dupa ore.

Faptul ca va aflati in circumstante asemanatoare v-a adus mai aproape. Erati elevi, imparteati bucuriile si frustrarile tipice acelui moment din viata si va consolati reciproc.

Acum, va intalniti si vorbiti cu placere despre amintirile din adolescenta, dar conversatia se rupe undeva. Poate ca tu ai urmat un anumit drum in cariera, lucrezi de la 9:00 la 18:00, ai o viata sociala si iti doresti prieteni cu care sa poti iesi in oras.

In schimb, prietenul tau din liceu lucreaza de la 18:00 la 24:00, sta peste program, ajunge acasa dimineata si doarme toata ziua. Sau poate ca unul dintre voi detine un business, este foarte ocupat si il preocupa banii mai mult decat orice altceva.

In aceste conditii, va va fi foarte greu sa mentineti ceva mai mult decat o legatura tipica cunostintelor care se mai saluta din cand in cand si care se vad intamplator pe strada.

 

De ce anumiti prieteni raman langa tine

Chiar daca mergeti in directii diferite in ceea ce priveste studiile viitoare sau cariera, exista prieteni alaturi de care impartasesti aceeasi viziune asupra lumii inconjuratoare.

In esenta, acesti oameni iti seamana foarte mult: aveti opinii similare si, chiar daca acestea difera din cand in cand, intelegeti contradictiile si treceti peste ele.

 

Cum sa formezi prietenii care sa dureze si dupa maturizare

Pentru a forma prietenii de durata, alege calitate peste cantitate. Nu trebuie sa-ti faci cat mai multi prieteni, ci trebuie sa fii mai selectiv cu oamenii. Pune-le intrebari, afla mai multe despre ei si tocmai atunci vei putea sti daca merita sau nu efortul.

E posibil ca acest tip de abordare sa iti limiteze cercul de prieteni, dar este mai bine sa ai doi prieteni potriviti pentru tine decat zece care sa nu aduca valoare in viata ta.

 

In concluzie, este perfect normal ca relatiile de prietenie din adolescenta sa scada in intensitate in procesul de maturizare. Nu esti nici primul, nici ultimul individ care trece prin aceasta etapa.

Pretuieste-i pe oamenii care ti-au ramas aproape si alege-i cu grija pe viitorii prieteni care isi vor face loc in viata ta.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: Goalcast

Traducere: Andrei Bobe