Ce inseamna o cariera de succes? Iata o intrebare la care fiecare poate avea un raspuns diferit fata de ceilalti, deoarece succesul este trait diferit in functie de persoane. Cu totii ne dorim felxibilitate si independenta in a ne construi propria cariera, insa putini dintre noi suntem capabili sa nu ne abatem de la drum atunci cand lucrurile par a avea o alta evolutie decat cea dorita.
In randurile de mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai bune sfaturi pentru o cariera de succes, care speram ca te vor ajuta de acum inainte:
Stabileste-ti un obiectiv
Chiar daca acesta se va schimba ulterior, nu trebuie sa eziti niciodata sa le spui celor cu care intri in contact care este meseria ta de baza si ce pasiune detii, mai ales ca in societatea din zilele noastre este extrem de importanta imaginea pe care vrei sa o transmiti cu privire la viata profesionala.
Analizeaza-ti hobby-urile
Desi poate parea ciudat sa-ti ocupi mintea cu examinarea activitatilor profesionale , de multe ori, hobby-urile si preocuparile extra-job iti pot oferi o perspectiva buna pentru cariera.
Cunoaste-ti slabiciunile si transforma-le in calitati
Vei putea astfel sa ceri ajutor oamenilor potriviti si sa economisesti mai mult timp pentru activitatile la care esti cu adevarat pregatit si condus de pasiune.
Invata din esecuri
Doar asa vei putea avansa in cariera, dupa ce iti vei fi acceptat greselile si dupa ce le vei fi folosit intr-un mod productiv.
Testeaza-ti limitele
Itivei putea testa cu adevarat aptitudinile si vei invata sa iesi din zona de confort.
Invata cum sa vinzi si cum sa te vinzi
Nu strica niciodata cateva cunostinte in vanzari, precum si modul in care realizezi o scrisoare de intentie.
Invata sa negociezi
Abilitatea de a negocia este una dintre cele mai valoroase abilitati cu care poti veni la orice job. Negocierea nu presupune doar sa te impui si sa ii faci pe ceilalti sa faca ca tine, ci ca ambele parti sa isi duca la indeplinire scopul. In aceasta actiune se implica de fapt o forma de compromis de ambele parti
Esti deschis sa inveti
Oricand, oriunde, pune intrebari si asculta experientele oamenilor din jurul tau. Extrage ulterior tot ce poti invata bun din aceste experiente.
Fa mai mult decat ti se cere
S-ar putea, la un moment dat, sa fie frustrant sa muncesti mai mult decat ceilalti colegi de-ai tai sau sa efectuezi si alte sarcini decat cele din fisa postului. Dar acest lucru te poate propulsa urgent in topul favoritilor la posturile de manageri, pentru ca cei care ajung sus, nu doar ca si-au facut treaba, dar au avut si o viziune.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: Portafolio.co
Traducere: Minodora Florescu