Antreprenoriatul poate fi cheia pentru cresterea si dezvoltarea societatii in care traiesti. Din pacate, nu poti incepe o afacere fara sa te pregatesti temeinic inainte de a-ti pune ideile in aplicare.
Pentru acest pas este nevoie de multa rabdare si documentare. Iar cea mai buna cercetare in domeniu se realizeaza citind si analizand carti de specialitate, care sa te determine sa-ti schimbi perspectiva si atitudinea pe care le adopti. Astfel, vei fi mult mai aproape de succes.
Tocmai de aceea ne-am gandit sa iti prezentam cele mai noi carti de antreprenoriat care te vor ajuta la consolidarea afacerii tale:
1. "Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time" - Jeff Sutherland si J.J. Sutherland
Fiecare afacere are nevoie de un plan de desfasurare, de o echipa competenta si de tehnici de management solide. Cartea aceasta contine rezolvarea tuturor problemelor de mai sus, prin descompunerea si analizarea lor pana cand se ivesc solutiile potrivite.
2. "The One Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results" - Gary Keller
Autorul explica in creatia sa cum antreprenorii au gasit rezolvarile salvatoare pentru a-si continua afacerile, desi in viata zilnica erau extrem de ocupati. Atunci cand iti doresti sa pui bazele unei afaceri nu trebuie sa iti dedici tot timpul acestui fapt, ci trebuie sa lucrezi constant si intr-un mod productiv. Pentru a cunoaste succesul este necesar sa stii sa te bucuri de tot ce ai in jurul tau.
Citeste si Top carti care te vor ajuta sa te imbogatesti
3. "The 10X Rule: The Only Difference Between Success and Failure" - Grant Cardone
Este extrem de necesar ca fiecare antreprenor sa realizeze cat mai multe lucruri de-a lungul carierei. Insa, din pacate, acestia se ascund in spatele statutului pe care il au si evita sa se implice si in alte activitati. Decizia luata de ei ii conduce incet si sigur spre esec. Atat timp cat iti doresti sa cunosti succesul trebuie sa investesti numeroase resurse.
4. "Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less" - Greg McKeown
Calea catre succes nu inseamna sa renunti la a face mai multe lucruri deodata. Ci sa continui sa realizezi tot ce ti-ai propus dedicandu-le timpul si energia necesara. Mai mult decat atat, pentru ca ce ti-ai propus sa fie si de calitate, indeparteaza-te de acele activitati care nu-ti sunt necesare si productive.
Ca antreprenor trebuie sa stii sa gasesti resursele specifice dezvoltarii tale. Fie ca citesti carti de specialitate sau ca petreci timp in compania cunostintelor din domeniul tau, orice informatie ce te poate ajuta sa iti consolidezi afacerea este extrem de bine venita.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: entrepreneur.com
Traducere: Minodora Florescu