5 obiceiuri ale persoanelor sociabile

5 obiceiuri ale persoanelor sociabile

Trai, intr-o societate in care comunicarea este esentiala si considerata uneori o caracteristica importanta in obtinerea succesului.

Fiindca au stiut sa-si transforme defectele in calitati si sa spuna fara nicio retinere ceea ce isi doresc, oamenii comunicativi obtin mult mai usor realizarea obiectivelor.

Pentru a aplica si tu reteta succesului lor, te invitam sa analizezi urmatoarele obiceiuri pe care aceste persoane le au:

 

1. Fii generos

Cele mai durabile si de calitate relatii interumane se bazeaza pe dorinta de a-i oferi celuilalt valoarea cuvenita. Atunci cand ambele parti se concentreaza mai mult pe acordare decat pe primire, acestea promoveaza o legatura autentica care se bazeaza pe increderea reciproca. 

 

2. Asculta cu atentie

Toata lumea vrea sa fie auzita si inteleasa, motiv pentru care a asculta este principalul fundament al oricarei relatii. Mai mult decat atat, a fi un bun ascultator inseamna sa stii sa nu intrerupi. Astfel, nu doar ca iti dezvolti constiinta de sine, dar observi si daca esti cu adevarat implicat in acea conversatie.

 

Citeste si  8 moduri prin care arati dezinteres intr-o conversatie

 

3. Poarta-te cu cei din jur asa cum iti doresti sa fii si tu tratat

Poti fi extrem de inteligent, talentat si ambitios, dar daca ai o reputatie negativa totul este in zadar. Construirea unui statut de buna calitate necesita timp, dar este necesar pentru a pune bazele unei relatii puternice. Cea mai buna modalitate de a avea o reputatie exemplara este aceea de a-i trata in mod consecvent pe cei din jurul tau la fel cum iti doresti sa fii si tu tratat.

 

4. Bucura-te pentru realizarile celorlalti

Fii un fan al prietenilor tai cand iti ofera vesti importante. Chiar si o simpla felicitare pe retelele de socializare sau un scurt mesaj telefonic poate arata celorlalti ca realizarile lor nu trec neobservate. Atat timp cat stii ca pe aceasta lumea fiecare isi are propriul destin, nu are de ce sa te intristeze reusitele altora. Si tu poti ajunge acolo, daca nu renunti si lupti pentru visul rescpectiv. 

 

5. Concentreaza-te pe calitate

Consideri ca pentru a atinge succesul este nevoie de un efort suplimentar? Raspunsul este "nu". Daca iti doresti sa iti indeplinesti toate obiectivele trebuie sa stii cum sa-ti gestionezi eficient timpul. De asemenea, incearca sa te concentrezi pe obtinerea unui rezultat de calitate si nu pe indeplinirea mai multor obiective cu rezultate nesatisfacatoare. Sunt situatii in care conteaza calitatea si nu cantitatea.

 

Relatiile de durata sunt construite pe onestitate, sinceritate si generozitate. De asemenea, acestea te ajuta atat in viata profesionala, cat si in cea personala si iti alimenteaza dorinta de a obtine succesul.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: inc.com

Traducere: Minodora Florescu