Echipamentul profesional este o componentă importantă a unei afaceri de succes. Atunci când deschizi un restaurant, o cafenea sau orice alt local, este necesar să acorzi o atenție deosebită achiziționării de echipamente de înaltă calitate, deoarece acest parametru este cel care determină în cele din urmă succesul afacerii.
Achiziționarea de echipamente HoReCa este asociată cu investiții financiare serioase, deci este necesar să se ia în considerare toate nuanțele, astfel încât costurile să se amortizeze cu siguranță, iar profitul să nu se lase așteptat.
Cum să alegeți echipamentul potrivit?
Cuptoarele industriale și cuptoarele combinate cu aburi sunt mai convenabile la curățare, sunt mai durabile decât aparatele de uz casnic pentru acasă și mai ușor de a rezista la sarcini semnificative. În plus, toate autoritățile de inspecție au cerințe legale pentru echipamentele de bucătărie comercială;
Prețul scăzut este o tentație uriașă, dar dacă accepți aparate electrocasnice folosite, probabil că vei regreta mai târziu. Aparatele folosite nu sunt fiabile, din când în când se defectează, reparațiile nu sunt ieftine, piesele uzate necesită achiziționarea unora noi, iar piesele de schimb sunt scumpe. Cu aparatele noi nu vei avea astfel de probleme, vin în stare perfectă, în plus, sunt acoperite de garanție;
Costul nu ar trebui să fie factorul determinant atunci când alegi un nou echipament de restaurant. Diferența de materiale și tehnologie dintre producători afectează performanța echipamentului. În cele din urmă, performanța, fiabilitatea și durabilitatea sunt mai importante decât cheltuiala inițială. Încearcă să faci cea mai bună alegere pentru restaurant și să-l dotezi doar cu echipamente de calitate, care vor satisface nevoile imediate ale întreprinderii fără a compromite bugetul. Este foarte convenabil să alegi mobilier inox pentru bucătăria restaurantului tău, datorită calităților impresionante ale acestui material. Inoxul este extrem de rezistent la coroziune, ceea ce îl face ideal pentru un mediu umed și agresiv precum bucătăria. De asemenea, este ușor de curățat și întreținut, oferind un aspect curat și strălucitor care completează estetica restaurantului;
Cercetează temeinic echipamentele pe care intenționezi să le cumperi, asigurându-te că capacitățile acestora corespund cerințelor afacerii tale. Caută dispozitive care pot îndeplini mai multe funcții diferite. Ai șansa de a economisi o mulțime de bani dacă achiziționezi aparate universale pentru bucătăria ta, care gătesc mai multe feluri de mâncare complet diferite în același timp;
Află ce fel de sursă de alimentare este necesară, care este consumul de energie și cum va fi conectat aparatul. Apoi compară aceste informații cu ceea ce ai în bucătărie;
În primul rând, trebuie să cunoști dimensiunile exacte ale ușii de acces. Dacă se dovedește că echipamentul nu încape prin ușă, caută un alt model. Un plan de bucătărie preproiectat, desenat la scară, te va ajuta să vizualizezi și să calculezi exact ce aparate și echipamente se vor potrivi în încăpere și cum să le poziționezi;
Odată ce achiziția este plătită și livrată, nu te grăbi să semnezi pentru ea. Verifică echipamentul, vezi dacă există deteriorări mecanice, lovituri, cioburi, așchii. Semnătura ta în documentele care confirmă livrarea echipamentului înseamnă că bunurile au sosit în stare perfectă.
Așadar, acum când știi la ce să fii atent, încearcă să-ți dotezi bucătăria cât mai bine, astfel încât bucătarii și ospătarii să simtă că îți pasă. Atunci când personalul este bine aprovizionat, localul funcționează eficient și afacerea este în plină expansiune.