Cauta Comunicate
Afaceri
02.06.2021, 11:29
52

Diferenta dintre WordPress.com si WordPress.org – avantaje si dezavantaje

Diferenta dintre WordPress.com si WordPress.org – avantaje si dezavantaje
Poza Diferenta dintre WordPress.com si WordPress.org – avantaje si dezavantaje

Daca esti decis sa iti faci un site in scop personal, mai exact un blog de continut sau un site de vanzari servicii ori produse, o varianta foarte usor accesibila in acest sens o reprezinta WordPress. Aceasta platforma este gratuita, iar daca nu doresti sa platesti nici macar domeniul, te poti folosit de aceasta platforma, WordPress.com. Link-ul final al site-ului tau va fi de forma numesite.wordpress.com.

In schimb, pentru a avea propriul site fara a contine denumirea de WordPress, poti alege varianta de a instala platforma de pe WordPress.org, avand deja un domeniul si o gazduire. Afla mai multe detalii despre diferentele dintre aceste doua posibilitati si care sunt avantajele si dezavantajele.

Site construit pe WordPress.com – avantaje

Nu este necesar sa achizitionezi un hosting

Pentru a avea un site unde poti sa iti incarci continutul nu este necesar neaparat sa platesti. De aceea varianta oferita de WordPress.com este gratuita si oricine isi poate face un site. Prin urmare, daca nu vrei un site profesionist, pe care sa il monetizezi, poti alege aceasta varianta.

Continutul se incarca rapid

Cei care aleg sa isi faca un site pe aceasta platforma se vor putea bucura de garantia faptului ca acesta se va incarca intr-un timp scurt.

Personalizare usor de realizat, chiar si pentru cei fara experienta

Nu trebuie sa fii profesionist ca sa poti sa-ti faci singur un site in WordPress. De aceea, pentru a-ti crea un site aici nici nu ai nevoie de cunostinte de programare sau web design.

Greu de invadat de catre hackeri

Site-ul celor de la WordPress este foarte sigur si nu exista riscul ca acesta sa fie invadat de catre hackeri, iar continutul tau sa aiba de suferit.

Site construit pe WordPress.com – dezavantaje

  • Pentru optiuni premium se plateste
  • Optiunile de editare sunt destul de limitate
  • URL-ul va contine si “WordPress”
  • Nu se pot folosi teme personalizate
  • Nu are aceeasi credibilitate precum un site cu domeniu propriu
  • Nu il poti folosi in scop profesional sau pentru monetizare
  • Nu vei putea ajunge pe primele pozitii in cautari

Site pe care sa instalezi platforma de pe WordPress.org – avantaje

Domeniu ales de tine, fara a contine sintagma “WordPress”

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizatorilor care aleg sa foloseasca WordPress pentru site-ul lor cu domeniu cumparat consta in faptul ca nu mai sunt sub licenta WordPress, ceea ce le va face site-ul sa arate mai profesionist.

Se poate optimiza SEO

Un site bine realizat, care are continut de calitate si aplicate tehnici SEO va fi mai bine perceput de catre Google si va putea aparea printre primele cautari.

Poti alege orice tip de design, prin intermediul instalarii unei teme

Instalarea platformei WordPress permite si instalarea unei teme contra cost, cu un design mult mai complex si cu multe functii.

Se pot folosi limbaje de programare

Un avantaj considerabil pentru cei care doresc sa foloseasca limbaje de programare este faptul ca aceasta platforma instalata de pe WordPres.org permite acest lucru.

Ideal pentru a-ti crea un magazin online

Daca alegi sa utilizezi WordPress.org vei putea instala un plugin de comert electronic denumit WooCommerce. Cu ajutorul acestuia poti crea magazine online, unde se pot efectua plati cu cardul online, securizat.

Site pe care sa instalezi platforma de pe WordPress.org – dezavantaje

  • Ai mai mare responsabilitate, dar si libertate in a gestiona corect site-ul
  • Trebuie sa iti asiguri suplimentar securitatea site-ului tau
  • Ai nevoie de un domeniu si hosting contra cost
  • Viteza de incarcare este stabilita in functie de pachetul ales
  • Necesita mentenanta si atentie la actualizari care nu sunt mereu compatibile
  • Realizare de back-up si de actualizari pe cont propriu

Daca iti doresti un site profesionist, pe care sa il poti monetiza si care sa poata fi asociat unei afaceri, opteaza pentru aceasta varianta,

Vrei sa iti creezi un site cu domeniul propriu si sa inveti mai multe despre cum se foloseste aceasta platforma? Partea buna este ca poti sa te ocupi chiar si singur de site-ul tau, fara a avea ajutor din partea unui web designer profesionist. Urmeaza cursul de creare site in WordPress si construieste-ti singur site-ul de care ai nevoie.

Comunicate ADVERT BOUTIQUE S.R.L.