Afacerile si companiile moderne aloca in medie peste 41% din bugetul de marketing pentru optimizarea SEO care este extrem de importanta in 2023. Conform studiului publicat de Safari Digital, mai bine de 61% dintre marketeri considera ca optimizarea SEO este secretul succesului online, deci trebuie sa ii acorzi si tu atentie.
Intrucat comertul online capata amploare, daca vei folosi tehnici de marketing SEO potrivite si vei schita o strategie adecvata, vei obtine un trafic organic mai bun, iar afacerea ta va de castigat pe termen lung.
Iata 5 sfaturi de care ar trebui sa tii cont pentru a construi o strategie SEO eficienta in 2023.
Scrie pentru oameni in primul rand si pentru motoarele de cautare in al doilea rand
Algoritmul Google se perfectioneaza pe zi ce trece si, pentru ca are in spate aportul uman, se aliniaza continuu gandirii utilizatorilor. Nu exista o formula magica pentru a convinge motoarele de cautare, asa ca nu trebuie sa scrii pentru a fi gasit de acestea. In primul rand, trebuie sa scrii pentru oameni si abia in al doilea rand pentru motoarele de cautare,
Urmareste intotdeauna sa oferi audientei ceea ce cauta, scrie continut captivant in care cuvintele cheie sunt inserate in mod natural. In prezent, oricine poate identifica usor textul de umplutura, asa ca este absolut necesar sa oferi continut informativ si valoros.
Foloseste cuvintele cheie in pozitiile potrivite
Piatra de temelie a tehnicilor SEO o reprezinta utilizarea adecvata a cuvintelor cheie. Astfel, nu numai ca ajungi in atentia utilizatorilor prin intermediul motoarelor de cautare, dar vei obtine si mult mai mult trafic organic. Prin urmare, cuvintele cheie sunt vitale pentru SEO si trebuie folosite adecvat si fara a exagera.
Foloseste instrumente SEO precum Google Ads sau Ahrefs pentru a identifica intentia de cautare si cuvintele cheie principale. Apoi fa un studiu mai aprofundat pentru a gasi cat mai multe variante de long tail, studiaza concurenta pentru a vedea ce foloseste sau ce lacune are si nu uita sa le utilizezi in metadate si in ancorele pentru linkuri. Totodata, incadreaza-le cat mai natural in continut pentru a obtine un text cat mai cursiv si mai usor de citit.
Tine cont de experienta utilizatorului
Nu uita ca un utilizator frustrat de navigarea greoaie de pe un site va alege in doar cateva secunde sa il abandoneze, iar Google poate vedea acest lucru si nu te va cota bine in rezultatele cautarilor. Linkurile nefunctionale, paginile de eroare, viteza mare de incarcare si structurile dezordonate ale site-ului vor avea un impact negativ asupra experientei utilizatorilor.
Oamenii apreciaza un site pe care pot naviga usor si care le ofera o experienta satisfacatoare. In plus, acest lucru ajuta crawlerele Google sa scaneze continutul si sa determine clasamentul SERP. Foloseste titluri si paragrafe scurte si usor de citit, fa ordine in structura si optimizeaza site-ul pentru dispozitivele mobile. Toate acestea te vor ajuta sa reduci rata de respingere, sa iti imbunatatesti pozitia in clasament si sa cresti rata de conversie.
Construieste backlink-uri valoroase
Pentru a-ti creste autoritatea ai nevoie de backlink-uri valoroase. Link-urile externe nu numai ca vor da valoare informatiilor pe care le oferi, dar sunt si un factor important pentru o pozitie mai buna in clasamentul motoarelor de cautare. Crawlerele analizeaza continutul catre care este directionat linkul si stabileste cat de relevant este pentru cautari. Acest lucru este valabil si pentru link-urile interne, asa ca nu uita sa le folosesti pe site acolo unde sunt necesare si se pot insera natural.
Elimina elementele care incetinesc site-ul
Indiferent daca vinzi un produs sau un serviciu ori daca ai un blog, site-ul tau trebuie sa fie rapid, accesibil si usor de utilizat. Utilizatorii vor sa ajunga in doar cateva secunde la informatiile de care sunt interesati si au nevoie de rezultate rapide. Daca site-ul tau se incarca greu, pur si simplu vor alege sa caute in alta parte.
Sunt mai multe modalitati prin care poti creste viteza unui site si usura navigarea pe acesta. Poti sterge pluginurile vechi si disfunctionale, poti curata codul si poti optimiza si comprima imaginile. De asemenea, te poti asigura ca structura este simpla si are sens si poti folosi instrumente precum Google PageSpeed Insights sau GTmetrix pentru a monitoriza constant situatia si a interveni rapid acolo unde este necesar.