Cauta Comunicate
Afaceri
19.07.2022, 16:19
100

Despre mâncarea românească

Supe bogate, sărmăluţe în foi de viță, sărmăluțe în foi de varză, varză a la Cluj, ardei umpluți cu carne de porc, dovlecei umpluți cu carne, roșii umplute cu carne.
Poza Despre mâncarea românească

Despre mâncarea românească

Bucătăria românească este una dintre cele mai apreciate. Atunci când se vorbește despre mâncarea românească,  acest subiect nu îi lasă pe turiști indiferenți. 

Ciorba

Toate supele groase din bucătăria românească se numesc ciorbă. Poți alege ciorbă din carne de vită, pui, pește, perișoare etc, toate acestea fac parte din meniurile de mâncare românească tradițională. Cel mai popular preparat din această categorie de fel unu, este ciorba de burtă. În România, ciorba se gătește nu doar în restaurante pentru turiști, ci o poți găsi la localnicii care o fac pentru prânz și pentru ei înșiși. Așadar, în restaurantele din București și din toate orașele țării, este ușor să cumperi ciorbă la felul întâi. 

Tochitura

Principalele feluri de mâncare ale bucătăriei românești sunt variații delicioase pe tema cărnii. Tochitură ardelenească sau tochitura moldovenească va atrage cunoscătorii de mâncăruri picante din carne de porc. Bucătarul pune în tochitura românească slănină, bucăți de carne de porc, cârnați afumat și alte preparate sau organe precum, ficat, rinichi etc. Peste carnea prăjită bine se toarnă un sos de roșii cu vin, usturoi și condimente parfumate. Tochitura trebuie servită cu mămăliguță și ouă prăjite dacă se dorește. Dacă încă nu ai mâncat acest preparat românesc, ar trebui să-l încerci în Brașov sau în alte orașe din Transilvania și Moldova. Compania clasică pentru tochitura este vinul roșu românesc.

Sarmale românești

Când vorbești despre mâncarea românească, este imposibil să nu te gândești la sarmale. La mesele românești trebuie neapărat să mănânci sarmale cu orez și carne tocată. Umplutura apetisantă este învelită într-o frunză de varză sau de viță de vie. Sarmalele sunt suculente, fragede și satisfăcătoare. Această mâncare tradițională românească ar trebui încercată alături de mămăliguță și ardei iute.  Nu mai puțin bune sunt sarmalele cu smântână și ierburi tocate. Este imposibil să te oprești din mâncat. 

Salată de vinete

Felurile principale românești nu sunt doar carne. Încearcă acest aperitiv de vinete coapte, ca parte a legumelor fără coajă, coapte la cuptor sau la grătar. După ce sunt coapte, se toacă mărunt, se amesteca cu ceapă și garnitură de roșii. Salata de vinete românească poate fi asezonată cu maioneză. Aperitivul trebuie încercat cu ceapă suculentă, roșii proaspete, ardei la grătar. Și, de asemenea, cu brânză românească prăjită sau proaspătă: brânză din burduf, cașcaval sau telemea. Nu uita de pâinea proaspătă și deliciul gastronomic este garantat.

Papanași

Când vorbești despre mâncarea românească, nu poți să nu te gândești și la papanași. Acestea sunt gogoși delicioase, plinuțe, cu umplutură de brânză suculentă. Produsele de patiserie tradiționale românești sunt servite într-un sos delicios de smântână cu gem dulce-acrișor. Papanașul este format din 2 părți. Papanașii sunt umpluți cu brânză dulce, iar deasupra se pune dulceață dulce acrișoară și smântână. Desertul se servește fierbinte. Toate aceste preparate românești sunt excepțional de entuziaste. 

Comunicate TOP ON WEB SRL