Cauta Comunicate
Afaceri
29.11.2023, 12:31
47

Cum se izoleaza corect acoperisul?

Izolarea acoperisului este un aspect foarte important al construirii si mentinerii unei case eficiente energetic. O izolare corecta nu numai ca poate reduce costurile cu incalzirea, dar poate preveni
Poza Cum se izoleaza corect acoperisul?

Izolarea acoperisului este un aspect foarte important al construirii si mentinerii unei case eficiente energetic. O izolare corecta nu numai ca poate reduce costurile cu incalzirea, dar poate preveni si o serie de probleme, cum ar fi infiltrarea apei sau formarea mucegaiului.

De ce este important sa izolezi acoperisul?

Izolarea acoperisului poate aduce numeroase beneficii, precum:

  • Reducerea costurilor cu incalzirea.

  • Prevenirea infiltrarii apei si formarii mucegaiului.

  • Evitarea deteriorarii structurii casei prin umiditate.

  • Izolare fonica.

  • Asigurarea sanatatii locatarilor impotriva mucegaiului.

  • Extinderea duratei de viata a intregii case. Va trebui sa platesti mai putin pentru o firma intretinere acoperis si nu vei fi nevoit sa renovezi foarte des in interiorul casei.

Care sunt pasii necesari pentru izolarea acoperisului in mod eficient?

 

Pentru a incepe procesul de izolare a acoperisului, primul pas este sa gasim solutia potrivita. Cel mai simplu este sa apelezi la servicii izolatii termice acoperis, asigurandu-te ca alegi o echipa in care poti avea incredere. Firma pe care o alegi iti va propune mai multe variante:

  • Izolare termica pentru intreaga suprafata interioara, inclusiv mansarda sau pod. Aceasta metoda implica adaugarea de izolatie termica pe partea interioara a acoperisului, pentru a mentine temperatura constanta in interiorul casei.

  • Hidroizolatie si izolatie fonica pentru toata suprafata exterioara. Daca ai probleme cu infiltrarea apei sau zgomotele din exterior, aceasta optiune poate fi cea mai potrivita.

Este important sa fie alese materialele adecvate pentru izolare, tinand cont de necesitatile specifice ale fiecarei zone a acoperisului tau.

Dupa ce ai ales tipul de izolare pe care o vrei si materialele ce urmeaza a fi folosite, trebuie sa fie bifati urmatorii pasi:

1. Instalarea foliei anticondens ca prim strat. Pentru a preveni problemele legate de umiditate si condens, este esential sa instalati o folie anticondens ca prim strat. Aceasta folie nu doar ca impiedica patrunderea apei si a formarii de condens, insa previne si mucegaiul si reuseste sa protejeze impotriva aerului rece produs de vant.

2. Masurarea vatei minerale pentru a fi putin mai lata decat distanta dintre capriori. Vata minerala de sticla trebuie taiata la dimensiunea corespunzatoare si se recomanda ca aceasta sa fie mai lata decat distanta dintre capriori cu 0,5 - 1 cm.

3. Montarea a doua straturi de vata minerala de sticla, despartite de un schelet din lemn sau metal Cele doua straturi ajuta la reducerea puntilor termice prin uniformizarea termica.

Ultimul pas consta in instalarea unei bariere de vapori care previne condensul si protejeaza vata minerala impotriva umezelei. Aceasta trebuie fixata cu benzi de etansare dublu adezive si finalizata cu instalarea placilor de gips-carton.

Izolarea acoperisului este o investitie importanta pentru orice locuinta, Cu materiale potrivite si o instalare corecta, te vei putea bucura de o multime de beneficii, cel mai mare fiind urmatorul: o casa care iti ofera un mediu cat se poate de sanatos.

 

Comunicate CONTENTSEO SRL

Poza Comunicat
Curiozități despre peleți
Deși mulți oameni sunt deja familiari cu peleții, există foarte informații interesante despre ei. Dacă instalarea unei centrale pe peleți te atrage, iată câteva curiozități și lucruri cu adevărat inte
04 09 2024
Mai multe