Cauta Comunicate
Sanatate
19.09.2024, 11:03
4

13 pasi de recuperare autism a copilului dumneavoastra

Este foarte normal ca toti parintii sa treaca printr-o „perioada dificila” la inceput, odata ce au aflat despre problema autismului copilului lor. Sfatul meu ar fi „va rog sa nu disperati”.
Poza 13 pasi de recuperare autism a copilului dumneavoastra

13 pasi esentiali de recuperare autism a copilului dumneavoastra

recuperare autism

Este foarte normal ca toti parintii sa treaca printr-o „perioada dificila” la inceput, odata ce au aflat despre problema autismului copilului lor. Sfatul meu ar fi „va rog sa nu disperati”, chiar daca medicul pediatru v-a luat orice urma de speranta de recuperare a copilului dumneavoastra. Am vazut o multime de cazuri care si-au revenit sau au devenit mult mai bune dupa o interventie timpurie asupra comportamentului . Ma puteti crede pentru ca am o experienta uriasa in tratarea autismului fiind tatal primului copil cu autism din Romania.

Interventia in autism - Cu cat mai devreme, cu atat mai bine

Incepeti devreme. Odata ce diagnosticul a fost pus, este foarte important sa acceptati diagnosticul cat mai repede posibil. Am vazut ca majoritatea parintilor "se lupta" cu diagnosticul si nu il accepta timp de luni sau ani de zile, ceea ce este extrem de daunator pentru copil. Interventia timpurie are un rol foarte important in recuperarea copilului din autism.

Asigurarea diagnosticului de autism

La un copil foarte mic, sa spunem intre 18 si 24 de luni, diagnosticul este dificil si devine cu atat mai dificil daca copilul are probleme usoare, respectiv e usor afectat. Daca duceti copilul la medicul de familie sau la un pediatru, diagnosticul poate fi uneori intarziat, deoarece este posibil ca unii dintre acestia sa nu aiba pregatirea clinica necesara pentru a identifica tulburarea de spectru autist (s-ar putea sa ma insel aici, deoarece pregatirea clinica difera de la o tara la alta si, de asemenea, experienta si gradul de constientizare au o mare influenta asupra cunostintelor pediatrului). Un specialist in neurodezvoltare este persoana potrivita pentru diagnostic. Respectiv un medic psihiatru. Un semn de diagnostic pe care l-am considerat intotdeauna foarte util in diagnosticarea autismului precoce este modul in care copilul reactioneaza la strigarea numelui sau. In special, atunci cand este strigat de un strain. Daca, din zece, copilul reactioneaza de mai putin de 7-8 ori atunci cand un strain ii striga numele, exista o sansa mare ca acesta sa se incadreze in spectrul autismului.

In concluzie, daca banuiti ca copilul dumneavoastra sufera de autism, va rugam sa il duceti cat mai repede posibil la locul potrivit pentru diagnosticare. Iar daca temerile dvs. sunt confirmate, incepeti interventia comportamentala cat mai repede posibil.

Intelegeti ce i s-a intamplat copilului dumneavoastra

Daca puteti lasa deoparte diagnosticul medical, faceti o scurta pauza si intelegeti ce i s-a intamplat copilului dumneavoastra (va va ajuta in recuperarea sa). Se pare ca copilul a alunecat in propria sa lume . El este mai putin conectat la lumea din jurul sau . Mintea sa este antrenata sa fie in propria sa lume. Se stimuleaza singur din aceasta cauza. Preveniti acest lucru. Acest lucru il impiedica sa invete lucruri noi.

Autism confirmat - Este timpul sa actionati cu toate armele

Este acum sau niciodata, nu va puteti permite sa intarziati in aceasta problema. Puneti-va toata energia in a va scoate copilul din lumea in care a alunecat. „Efortul concentrat” este ceea ce este necesar. Mi-am dat seama ca parintii care pun in toate resursele lor devreme, fie ca este timp sau forta de munca disponibila, au o sansa foarte buna de a vedea o recuperare serioasa a problemelor cauzate de autism copilului lor.

Terapeutul in autism vs. tu

Tu si nu terapeutul esti cel care va face marea diferenta. Ducerea copilului la un terapeut are o piedica. Majoritatea parintilor se relaxeaza si nu mai lucreaza cu copilul atat de mult pe cat ar trebui, odata ce solicita ajutorul unui terapeut. Ei ignora complet stimularea care ar trebui oferita acasa. Scriu acest articol din experienta mea personala cu mii de cazuri si am vazut aceste consecinte ale terapiei intr-un numar destul de mare de cazuri. Voi incerca sa fiu mai clar - daca va duceti copilul la terapie, asigurati-va ca, atunci cand se intoarce acasa, copilul nu trebuie sa aiba timp liber in casa pentru a aluneca in propria sa lume. Aceasta alunecare in propriul sau eu este cel mai mare impediment in calea recuperarii sale. Cea mai mare parte a invatarii noastre provine din ceea ce invatam pasiv. Atunci cand un copil cu autism aluneca in sine, invatarea pasiva nu are loc si, prin urmare, el nu invata. Ducerea copilului la cel mai bun terapeut sau la cel mai bun centru de terapie ii face pe parinti sa creada ca isi fac partea lor de treaba si ca copilul se va recupera automat sau intr-o perioada de timp de la autism datorita terapiei pe care o primeste; in timp ceea ce se intampla de fapt este ca toata munca pe care o face terapeutul sau echipa ABA din jurul copilului este contracarata de orele de izolare in care aluneca copilul cand se intoarce acasa. Odata intors acasa, continuati stimularea. Jucati-va, vorbiti, dansati cu el si... faceti tot felul de activitati. Mentineti-l implicat intr-o bucla cu dumneavoastra si cu lumea obisnuita din jurul sau.

Parintii sunt cei mai buni terapeuti pentru copiii cu autism

Nu este nimic rau in angajarea unei echipe ABA cu terapeut si analist comportamental sau in a va duce copilul la un centru de terapie pentru autism atata timp cat petreceti mult timp cu copilul. Intotdeauna am sugerat parintilor sa aiba un rol mai proactiv in executarea terapiilor. Am vazut ca copiii se recupereaza din autism cel mai bine atunci cand parintii lor sunt implicati activ in terapia copilului acasa. Interventiile pentru autism sunt o stiinta complexa si aveti nevoie si de specialisti dar oricine poate invata cu usurinta nivelul pe care ar trebui sa il aiba un terapeut ABA sau un parinte. Exista o multime de informatii si videoclipuri disponibile in cursurile pe care vi le ofer. Incercati doar sa accesati pagina de cursuri in autism de pe site-ul meu: click aici. Sunteti cel mai bun terapeut pentru el!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=u2Um3w9DTyo[/embed]

Marea mantra in terapia de recuperare a autismului - stimulare, simulare si stimulare

Dupa cum am spus deja terapia autismului nu este o stiinta complexa, fundamentul de baza din spatele fiecarei terapii este de a se angaja in mod constant cu copilul; Nu-l lasa niciodata singur. Nu-l lasa sa alunece in propria sa lume. Acest lucru este cel mai daunator pentru copilul cu autism. Faptul ca aluneca in propriul sau eu il impiedica sa invete lucruri noi, prin urmare nu vorbeste si nu face lucruri. Stimulati constant copilul; vorbiti , jucati-va , dansati . Implica-te cu el in fiecare moment. Nu-l lasati singur. Trebuie sa ii antrenati mintea sa iasa din starea de interiorizare. Intregul exercitiu are ca scop antrenarea mintii pentru a fi conectata constant cu lumea exterioara, astfel incat sa poata invata lucruri pasiv.

TV, Tableta, Smartphone etc fac dificila recuperarea autismului copilului tau

Am scris deja despre pericolele vizionarii televizorului in una dintre postarile mele anterioare si legatura sa suspectata cu autismul . Va rugam sa-l tineti departe de gadgeturi. El nu invata nimic de la ele; de cele mai multe ori sunt o mare fixatie pentru ei si inrautatesc lucrurile. Am vazut rezultate miraculoase in sute de cazuri in care copiii au fost indepartati de gadgeturi. Aceste gadgeturi promoveaza comportamentul lor de auto-stimulare.

Ce ar trebui sa faca mamele care lucreaza cu copii autisti pentru a-si reveni?

Daca nu sunteti singurul intretinator al familiei, lasati locul de munca si stati cu copilul dvs. timp de un an (daca l-ati prins devreme). Interventia timpurie cu un tratament homeopat corect va poate scoate cu adevarat copilul din spectrul autismului. Acordati prioritate recuperarii copilului dumneavoastra. Din pacate, s-ar putea sa nu aveti ocazia de a reveni la starea lui dupa un an. Un alt sfat pe care l-am dat intotdeauna mamelor si care a ajutat cu adevarat multi copii este ca mamele ar trebui sa-si potriveasca ritmul de somn cu cel al copilului. Acest lucru le ajuta cu adevarat sa se concentreze mai mult asupra copilului si ofera mai mult „timp de energie ridicata” pentru ca mamele sa se implice cu copilul. Este vorba despre potrivirea orelor de energie maxima cu cea a copilului.

Am observat de multe ori ca, odata ce parintii au aflat de problema autismului copilului lor, mamele care lucreaza au tendinta de a-si face munca de birou de acasa; din nou, aceasta poate fi o situatie inselatoare. Din experienta mea, in cele mai multe cazuri, acest lucru nu are niciun efect major asupra copilului, care va beneficia in continuare de mult timp pentru a fi in lumea lui. Pentru ca ceea ce am spus in ultimele randuri ar putea diferi de la caz la caz , asa ca folositi-va propria discretie, dar fiti constienti de ceea ce spun - „lucrul de acasa ar putea sa nu aduca intregul impuls necesar pentru a va scoate copilul din autism.

Aduceti mai multi oameni acasa

Sunt familiile traditionale de vina pentru o crestere a incidentei autismului, nimeni nu stie cu adevarat raspunsul real ; dar cu siguranta interactiunea umana are mult de a face cu recuperarea copilului in autism. Parerea mea personala este ca daca exista mai multe persoane disponibile in casa cu care copiii sa interactioneze, sansele lor de recuperare din autism sunt mari - Amintiti-va ca este benefic doar daca aceste persoane isi petrec timpul jucandu-se si interactionand cu copilul.

Antreneaza-ti mintea copiilor autisti pentru invatarea pasiva

O multime de stiluri de invatare se intampla pasiv la copii; ei invata mult din ceea ce se intampla in jurul lor. Copiii cu autism tind sa alunece in propria lor lume , astfel incat invatarea lor pasiva nu are loc . Stimularea constanta le antreneaza mintea sa iasa din starea lor si incep sa invete lucruri pasiv. Asadar, sfatul meu este sa oferiti o stimulare constanta si sa evitati practica conventionala din zilele noastre de a duce copilul la terapeut pentru o ora sau doua dimineata si apoi de a-l lasa sa fie in propria lume pe tot parcursul zilei.

Nu va concentrati doar pe vorbire cu copilul dumneavoastra autist

Vorbirea nu este o caracteristica de sine statatoare a creierului, ci rezulta din dezvoltarea cumulativa a diferitelor facultati ale creierului. Multi parinti se concentreaza in principal pe a-i face pe copiii lor sa spuna un singur cuvant, cum ar fi mama, tata sau dadaca. Eu sunt de parere ca parintii nu ar trebui sa faca acest lucru si ar trebui sa se concentreze pe stimularea generala a copilului . Vorbirea spontana este ceea ce cautam cu adevarat la copiii care incep sa-si revina din autism . Un copil care are o vorbire spontana se refera la o situatie in care copilul poate vorbi mai mult decat ceea ce a fost fortat sa invete. El este capabil sa preia cuvinte din mediul sau si sa vorbeasca pe cont propriu.

Incepeti homeopatia pentru autism

Partea trista in anii mei de munca grea cu autismul, este ca majoritatea parintilor nu ofera nici un fel de marturie odata ce copiii lor s-au recuperat de la autism. Desi nu sunt obligati sa faca acest lucru , totusi este ceva ce eu simt ca ei datoreaza inapoi societatii . Este foarte frustrant si umilitor cand ti se refuza o marturie. Le-am explicat parintilor ca nu pentru mine ar trebui sa faca acest lucru, ci pentru miile de parinti care nu au nicio speranta cu privire la recuperarea copiilor lor din autism. Majoritatea cererilor mele au fost in zadar. Cu toate acestea, unii dintre cei curajosi au oferit recenzii ale recuperararii lor pe care le puteti gasi pe canalul meu de facebook. Medicamentele homeopatice au un rol important de jucat in domeniul autismului. Exista o multime de caracteristici in acest site pe care le-am scris despre modul in care homeopatia poate fi utila in tratarea autismului. Recuperarea autismului cu ajutorul homeopatiei are anumiti factori legati de aceasta. Varsta copilului, hiperactivitatea si, in cele din urma, dezvoltarea verbala au multe de-a face cu rezultatul general in acest caz. Homeopatia poate fi, in cazul unor copii, o mare binefacere (afirm in mod clar ca doar unii copii se recupereaza dramatic cu homeopatia... nu toti).


Autism Educational Project isi propune sa disemineze informatie, cursuri ABA si resurse de recuperare autism, in ceea ce priveste copii cu autism. Autism Educational Project este cea mai importanta sursa de informatie si traininguri pentru parintii copiilor diagnosticati cu autism.

Comunicate AGENT PROMOVATOR S.R.L.

Poza Comunicat
Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas
In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting, abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter.
11 11 2024
Mai multe