Cauta Comunicate
HoReCa
09.12.2022, 16:16
228

Top 5 echipamente de bucătărie pentru pizzeria ta

Ai în plan să îți deschizi o pizzerie? Te afli în faza de documentare, când cauți cele mai bune utilaje și accesorii pentru dotarea bucătăriei?
Poza Top 5 echipamente de bucătărie pentru pizzeria ta

Acest articol își propune să îți ofere idei de 6 echipamente de bucătărie pentru pizzeria ta, astfel încât tu să știi ce să alegi cu prioritate.

Echipamente HORECA

 HORECA este o abreviere pentru denumirile a 3 afaceri: Hoteluri, Restaurante, Cafenele. Atunci când plănuiești să-ți deschizi o afacere în domeniul HORECA, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante, printre care: piața pe care intri și implicit concurența, care este viziunea pentru afacerea ta și cum o transpui în practică, cum îți organizezi munca și pe cine alegi pentru echipa ta.

Te-ai decis că te axezi pe ramura de Restaurante și visezi la o pizzerie? Un pas important, înainte să o prezinți publicului, este să te asiguri că ai toate echipamentele necesare pentru prepararea pizzei. Nu știi ce utilaje să alegi? Noi îți sărim în ajutor cu o scurtă listă de dotări pentru pizzerie și câteva sfaturi cum să le alegi pe cele potrivite pentru afacerea ta!

  1. Cuptor pizza

Vedeta bucătăriei trebuie să fie cuptorul. Există numeroase variante, în dimensiuni și culori diferite, astfel încât să se potrivească cu designul bucătăriei tale. Deși cuptorul cu vatră este rustic și atrăgător, necesită multă atenție și pricepere, iar aceste lucruri sunt greu de oferit atunci când ai foarte multe comenzi pe zi. De aceea, varianta salvatoare este cuptorul electric! Este mai rapid, mai profesional, nu necesită supraveghere și control constant. Este suficient să îi setezi funcțiile potrivite pentru produsul pe care-l introduci și el se ocupă singur de coacerea pizzei tale.

Pentru ca alegerea să fie mai ușoară, alege o companie serioasă care vinde echipamente pentru industria HORECA, așa cum este Gastroprofis. Pe site există o categorie special destinată cuptoarelor, unde sunt expuse zeci de modele. În cazul în care te gândești ca, în viitor, să îți extinzi meniul și la alte feluri de mâncare, ia în considerare încă de acum tipul de cuptor pe care-l cumperi. Cuptorul este o achiziție importantă pentru viitorul restaurantului și este normal să îți dorești rezistență și durabilitate în timp. De aceea, achiziționează de acum un cuptor cu multiple funcții de gătire, mai exact: coacere, prăjire, grătar, finisare, gătire cu aburi etc.

Cel mai eficient cuptor pizza este cel cu afișaj electronic, de unde se poate controla diverși parametri, ca timpul de gătire și temperatura, adaptată pentru tipul de mâncare introdus. Ia în considerare și un suport pentru cuptor, dacă spațiul îți permite, deoarece îți conferă siguranță și stabilitate. Dacă ești fanul gătitului mai tradițional, poți apela la un cuptor pe bază de cărbuni. Este folosit în bucătăriile celebre din întreaga lume fiindcă asigură mâncării gustul de altă dată, ,,de la bunica”.

  1. Malaxor aluat

Dacă intenționezi să ai numeroase comenzi, trebuie să iei în considerare că pregătirea manuală a pizzei necesită mult timp, iar timpul costă bani. Pentru a-l salva, poți apela la diverse utilaje care să facă treaba cu succes în locul tău. Unul dintre aceste echipamente este malaxorul pentru aluat, indispensabil pentru o bucătărie care ,,lucrează la foc continuu”.

Pentru a obține un aluat elastic perfect pentru pizza, este nevoie ca acesta să ia contact cu oxigenul și astfel să se formeze glutenul. Pentru acest lucru este nevoie de frământare, doar că pe măsură ce frământarea este mai scurtă, pe atât de mult timp va avea nevoie coca pentru odihnă ca să fie gata pentru coacere. Pentru a eficientiza procesul și a obține mai mult aluat pentru pizza într-un timp mai scurt, malaxorul îl amestecă la o viteză foarte mare, ajutând glutenul să se formeze mai repede.

Există trei tipuri de malaxor: cu ax oblic, cu spirală și cu brațe. Cel mai eficient este cel cu spirală, care încălzește aluatul. Calculează ce cantitate de aluat dorești zilnic. Un malaxor are capacitate de până la 20 de kilograme/zi.

  1. Feliator mezeluri

 Mezelul este un produs omniprezent într-o bucătărie de pizzerie și ai nevoie de el feliat, în cantități mari. Atunci când îl cumperi gata feliat de la un supermarket, riști prospețimea. Alternativa este să-l feliezi în propria bucătărie, activitate care se face cu ușurință dacă alegi un feliator profesional. Același principiu se aplică și pentru aparatul de tăiat legume. Pe ambele le găsești la Gastroprofis, la prețuri accesibile.

Este un echipament durabil, rapid și sigur, deoarece poate dispune de protecție împotriva accidentărilor. Când alegi modelul, ține cont de câteva specificații de bază. Prima dată, uită-te la puterea motorului, care poate varia între 150-800 W. De asemenea, alege un aparat capabil să felieze mai multe produse, precum brânzeturile tari, pâinea sau fructele. Apoi, acordă atenție lamei, mai exact materialul din care este realizată, mărimea și grosimea ei. În general, materialul este oțel inoxidabil, iar dimensiunea comună este 7 centimetri în diametru și 3-4 inch în grosime.

  1. Mașină de spălat vase

Dacă alegi să servești pizza în incinta pizzeriei și nu te axezi pe livrări acasă, ia în considerare că se vor murdări o mulțime de farfurii și tacâmuri. Curățeni este cheia în servirea de succes a unui restaurant, motiv pentru care vesela trebuie să arate impecabil.

O mașină de spălat vase salvează timp și apă.  Spălarea este eficientă și astfel nu mai trebuie să angajezi o persoană special pentru spălarea vaselor, deci un salariu în minus de plătit. Mașina are o capacitate mare și este mai rapidă decât spălarea clasică. În site-ul Gastroprofis găsești o mulțime de modele, după gusturile fiecăruia.

  1. Vitrină frigorifică 

Îți dorești ca oamenii să poată vedea cu ochii lor cum arată preparatele tale? O variantă excelentă este vitrina frigorifică de prezentare, în care poți așeza tipuri diverse de pizza sau ingredientele folosite. Pe lângă că este estetică și dă impresia de profesionalism, vitrina este și practică, deoarece păstrează preparatele la o temperatură optimă, care nu le dă voie să se strice. Astfel, le poți arăta clienților cu ce produse lucrezi și care sunt rezultatele, iar ei să aleagă informat cel mai arătos produs.

De asemenea, vitrina poate fi folosită și ca spațiu de depozitare, fiindcă multe au dulapuri în partea inferioară. Acolo poți depozita tacâmuri și alte accesorii, iar deasupra vitrinei poți așeza un aparat de cafea sau de suc.