Cauta Comunicate
Afaceri
11.01.2023, 23:43
87

Tipuri de bancuri de lucru. Care este cel mai bun pentru atelierul tau?

Amenajarea unui atelier, fie ca este un atelier destinat tamplariei, confectiilor metalice sau micilor reparatii, implica investitii serioase.
Poza Tipuri de bancuri de lucru. Care este cel mai bun pentru atelierul tau?

Amenajarea unui atelier, fie ca este un atelier destinat tamplariei, confectiilor metalice sau micilor reparatii, implica investitii serioase. Vei avea nevoie de fierastraie si masini de debitat, truse de chei, foarfece, masini de gaurit, polizoare, surubelnice, un aspirator care sa curete reziduurile, etc. Toate costa si achizitionate rand pe rand, toate pot contribui la o dezordine generala daca nu esti foarte atent atunci cand vine vorba despre organizare.

Una dintre cele mai importante investitii dintr-un atelier este intr-un banc de lucru.

Bancul de lucru pare o simpla masa, la prima vedere. Analizat in detaliu insa, acesta este un suport excelent pentru majoritatea activitatilor din atelier si este cea mai eficienta solutie pentru organizarea si depozitarea sculelor.

Cate tipuri de bancuri de lucru exista?

Bancurile de lucru pot fi impartite in functie de mai multe criterii:

1. Destinatie. De-a lungul timpului au fost create bancuri de lucru specializate, gandite pentru diverse activitati. Astfel, in functie de activitatea pentru care doresti o astfel de piesa poti gasi bancuri de lucru pentru bricolaj, bancuri de lucru pentru laboratoare, pentru ateliere sau pentru industrie. Diferentele dintre ele nu sunt foarte mari, insa exista particularitati care le fac potrivite pentru activitatea de destinatie, cum ar fi modul in care sunt compartimentate sau rezistenta la socuri fizice.

2. Materialele din care sunt realizate. Cele mai populare sunt bancurile de lucru realizate din metal si cele din lemn. Acestea sunt potrivite pentru majoritatea activitatilor, sunt foarte rezistente si prezinta o flexibilitate maxima privind accesorizarea.

3. Mobilitate. Exista bancuri de lucru fixe sau mobile. Cele fixe sunt, in general, mai robuste, insa pot fi folosite intr-un singur loc din cauza greutatii si a dimensiunilor mari. Cele mobile sunt ideale pentru cei care doresc sa lucreze in mai multe spatii, transportandu-si sculele dintr-o parte in alta.

De ce este avantajos sa folosesti un banc de lucru?

Exista mai multe motive pentru care un atelier, un laborator sau un spatiu destinat prelucrarii lemnului au nevoie de un banc de lucru:

  • Sculele sunt mult mai bine organizate;

  • Libertatea de miscare a persoanei care foloseste atelierul este mult mai mare;

  • In general, bancurile de lucru sunt gandite pentru a facilita diverse miscari;

  • Toate actiunile din atelier beneficiaza de stabilitate, ceea ce inseamna riscuri mai mici de accidentare.

Achizitia si instalarea unui banc de lucru reuseste sa creasca productivitatea si siguranta, ceea ce face investitia sa fie una foarte buna.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand achizitionezi un banc de lucru?

Conform specialistilor de la https://www.tecnolam.ro/, este important sa te asiguri ca bancul pe care il achizitionezi este potrivit pentru atelier, din punct de vedere al dimensiunilor. De asemenea, este indicat sa verifici rezistenta blatului de lucru la greutati mari, modul in care este construit, compartimentarea si accesoriile.