Cauta Comunicate
HoReCa
02.10.2023, 16:12
96

O alternativă sănătoasă – Uleiul de Măsline Extravirgin

Știm că ești mereu în căutarea celor mai bune și sănătoase ingrediente pentru familia ta.
Poza O alternativă sănătoasă – Uleiul de Măsline Extravirgin

Căutările de azi te duc în Grecia, Spania sau Italia, țările recunoscute pentru dietele lor naturale, bogate în vitamine și substanțe nutritive. La baza multora dintre cele mai bune preparate se află uleiul de măsline extravirgin, în fapt unul dintre cele mai utilizate uleiuri din lume. Parte din dieta mediteraneeană de mii de ani, el este cunoscut pentru aroma sa unică, dar și pentru beneficiile pentru sănătate.

Un pic de istorie

Utilizarea uleiului de măsline datează din civilizațiile antice, în principal de la greci și romani. Păstrat în vase ceramice de mari dimensiuni, acesta era folosit de-a lungul anului pentru o varietate de scopuri, de la gătit, la soluții medicinale sau ceremonii religioase.

Cum și cât?

Uleiul de măsline extravirgin se obține prin presarea uleiului din măsline proaspete, fără a folosi căldură sau substanțe chimice. Această metodă de producție ajută la păstrarea aromei și a nutrienților uleiului. Doar cele mai bune materii prime intră în ulei - măslinele sunt alese cu grijă și spălate înainte de a fi presate. Uleiul este apoi depozitat într-un loc întunecat și răcoros pentru a preveni oxidarea. Acesta are un nivel de aciditate de maxim 0,8%, iar cu cât aciditatea este mai scăzută, cu atât este uleiul mai bun.

Aproximativ 3 milioane de tone de ulei de măsline sunt consumate în fiecare an în întreaga lume. Cei mai mari producători de ulei de măsline sunt Spania, Italia și Grecia, în timp ce în restul lumii consumul de ulei de măsline a crescut constant pe măsură ce tot mai mulți oameni devin conștienți de beneficiile sale pentru sănătate.

Cum îl folosești?

Uleiul de măsline extravirgin este perfect pentru toate mâncărurile tale preferate, fie sărate, fie dulci. Într-un studiu al Universității din Barcelona publicat în revista Antioxidants, cercetătorii au confirmat că uleiul de măsline reține cantități mari din compușii săi sănătoși atunci când este folosit pentru gătit.

Nu te sfii să-l folosești și ca adaos de gust pentru salate, sosuri sau marinade. Este, de asemenea, grozav pentru a stropi legumele la grătar sau ca un plus de savoare și decor pentru paste și pizza, făcute în casă.

Cum îl alegi?

Dacă ai decis să introduci uleiul de măsline extravirgin în obiceiurile tale culinare, e momentul pentru un curs rapid despre cum să alegi uleiul. În primul rând, citește mai multe despre producători – fie alegi branduri internaționale de renume, fie mergi la mici producători artizanali. Poți veni chiar din vacanță cu acest suvenir delicios. În al doilea rând, alege cantitățile potrivite pentru consumul familiei tale – e preferabil să iei sticle mai mici, pentru a nu pierde aroma uleiului de-a lungul timpului. Sticlele închise la culoare sunt perfecte pentru a nu pierde din aroma uleiului.

După ce ai testat deja uleiul clasic, poți trece la variantele aromate, la fel de delicioase pentru preparatele tale de vară. De la uleiul de măsline extravirgin cu trufe sau lămâie, vei descoperi mereu noi experiențe culinare.

Te invităm să te îmbarci în această călătorie a gustului, să descoperi noi arome, noi metode de preparare a alimentelor preferate, noi combinații delicioase. Lasă-te inspirat de bucătăria mediteraneeană și de gustul autentic la uleiului de măsline extravirgin, pentru mese delicioase, în familie!

Comunicate MTH STRATEGIC MANAGEMENT SRL