Cauta Comunicate
HoReCa
29.05.2023, 10:33
108

Cum să recunoști un cuțit de bucătărie de calitate?

Pentru toți profesioniștii din alimentație, un adevărat cuțit de bucătărie profesional este o ustensilă de bucătărie prin excelență. Atât precisă, cât și ascuțită, cuțitul de bucătărie face parte din
Poza Cum să recunoști un cuțit de bucătărie de calitate?

Cu tăietura ascuțită și pătrunderea bună, un cuțit profesional adevărat îți economisește timp prețios în bucătărie. Un cuțit ascuțit și rezistent oferă și un confort de tăiere esențial pentru execuția gesturilor repetitive de tăiere.

Fiecare cuțit de pe https://www.blades.ro/ are o utilizare foarte specială, totuși, au și multe puncte în comun. Deci, cum recunoști un cuțit profesional adevărat? Și care sunt criteriile determinante la care să acorzi atenție atunci când alegi cuțite?

Pentru a verifica dacă un cuțit profesional este unul real, există mai multe criterii care sunt decisive atunci când dorești să cumperi un cuțit:

  • compoziția lamei
  • forma lamei
  • duritatea lamei

Lama de oțel pe cuțite profesionale adevărate

Primele criterii pentru a recunoaște un adevărat cuțit profesional sunt în compoziția lamei. În fișa de produs a cuțitului, vei găsi informații referitoare la materialul care alcătuiește oțelul cuțitului. Alege oțelul inoxidabil pentru flexibilitate, ușurință de întreținere, durabilitate și proprietăți anticorozive. Procentul de carbon din oțelul inoxidabil este utilizat pentru a măsura duritatea lamei. Pentru un cuțit profesional adevărat, conținutul de carbon este de aproximativ 0,4%. În plus, pentru a fi calificat drept oțel inoxidabil, lama unui cuțit nu trebuie să conțină mai mult de 1,2% carbon. În plus, prezența cromului trebuie să fie absolut mai mare de 10,5%. Această rată garantează formarea unui strat protector de oxid de crom pe suprafața lamei, ceea ce face cuțitul să fie inoxidabil.

Forma lamei cuțitelor de bucătărie

Al doilea criteriu de luat în considerare este forma lamei unui cuțit. Cu cât lama este mai subțire, cu atât se feliază mai bine. Prin urmare, este necesar să te asiguri că un cuțit de bucătărie are o tăiere bună. Teșirea este partea lamei care se îngustează pentru a forma muchia tăietoare a cuțitului. Cu cât unghiul de ascuțire este mai mic, cu atât cuțitul este mai ascuțit.

Duritatea lamei

Al treilea criteriu de studiat este duritatea HRC, numită și duritate Rockwell. Testul de duritate este efectuat pentru a măsura rezistența oțelului la impact. Lama cuțitului este supusă unei sarcini date. Impactul rămas asupra lamei este folosit pentru a determina gradul de rezistență al metalului. Testul Rockwell este, prin urmare, echivalent cu testarea rezistenței oțelului. Duritatea HRC este un criteriu important pentru cunoașterea calității metalului. Cuțitele de bucătărie adevărate profesionale trebuie să atingă un minim de 52 HRC. De la 56 HRC, lama este considerată a fi de o calitate excelentă. Cuțitul cu lamă tare își păstrează muchia mai lungă decât un cuțit mai moale. O lamă tare este o garanție a calității. Dincolo de 58 HRC însă, ascuțirea unui cuțit devine mai dificilă, deși mai rar este necesar să mai faci acest lucru.