Cauta Comunicate
Sanatate
10.07.2024, 15:13
11

5 sfaturi de care să ții cont pentru a menține sănătatea dinților tăi

Sănătatea dinților este puternic influențată de obiceiurile tale zilnice, dar și de atenția pe care o acorzi îngrijirii lor, ceea ce înseamnă că ești singurul responsabil de felul în care arată zâmbet
Poza 5 sfaturi de care să ții cont pentru a menține sănătatea dinților tăi

Sănătatea dinților este puternic influențată de obiceiurile tale zilnice, dar și de atenția pe care o acorzi îngrijirii lor, ceea ce înseamnă că ești singurul responsabil de felul în care arată zâmbetul tău. Drept urmare, dacă îți dorești să eviți orice fel de disconfort și să le menții frumusețea naturală pentru cât mai mult timp, este nevoie să ții cont de câteva recomandări din partea medicilor dentiști. Un prim pas pe care îl poți face în acest sens este să programezi periodic o vizită la Implant Studio pentru a efectua un detartraj profesional conform nevoilor danturii tale!

Urmează o rutină corectă de igienă zilnică

Cel mai important lucru pe care poți să îl faci pentru sănătatea danturii tale este să te asiguri că o cureți corect de cel puțin două ori pe zi. Asta înseamnă că dimineața și seara trebuie să periezi dinții temeinic, să folosești ață dentară și apă de gură și, eventual dușul bucal, pentru a te asigura că elimini toate reziduurile și bacteriile în așa fel încât să previi apariția cariilor și a tartrului care pot duce la deteriorarea smalțului și afectarea gingiei.

Ai grijă la alimentație

Ceea ce mănânci influențează sănătatea pe numeroase planuri, inclusiv în ceea ce privește dinții, motiv pentru care o dietă echilibrată este foarte importantă dacă vrei să îți păstrezi dinții în perfectă stare pentru cât mai mult timp. Zahărul, alimentele procesate și caloriile goale conduc la degradarea accelerată a acestora, în timp ce alimentele bogate în vitamine și minerale care te ajută să eviți instalarea carențelor întăresc atât rădăcinile, cât și gingia și straturile superioare ale dinților.

Renunță la vicii

Fumatul, consumul de alcool, sucurile acidulate și alte vicii periculoase atacă dinții atât de la interior cât și de la exterior. Degradarea începe cu schimbarea nuanței și predispoziția crescută pentru apariția cariilor și avansează în risc crescut pentru infecții și, în final, pierderea dinților, motiv pentru care este important să reduci pe cât posibil sau să elimini complet expunerea la astfel de substanțe.

Prezintă-te la medic ori de câte ori simți un mic disconfort

Este important să efectuezi controale de rutină regulat, însă dacă simți o mică durere sau o jenă superficială la unul dintre dinți este necesar să te prezinți de urgență la medic pentru că această problemă poate degenera într-o problemă serioasă, greu de tratat, într-un timp foarte scurt.

Efectuează periodic ședințe de igienizare profesională

Un ultim pas esențial pentru sănătatea dinților tăi este să apelezi la o curățare profesională de cel puțin două ori pe an. Îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene adunate de-a lungul timpului este esentială pentru a preveni apariția cariilor și a retracției gingivale, principalele cauze ale pierderii dinților. Totodată, detartrajul, alături de airflow și periaj profesional deschid cu o nuanță culoarea dinților și oferă instant un aspect mai îngrijit și curat, lucru ce te va ajuta în menținerea unei igiene corespunzătoare până la următoarea programare.

Când este necesar detartrajul

Detartrajul este o procedură stomatologică esențială prin care se îndepărtează bacteriile și depunerile de tartru de pe suprafața dinților și trebuie efectuată de cel puțin două ori pe an. Pentru pacienții care au o predispoziție ridicată la aceste depuneri, este necesară efectuarea mai frecventă a detartrajului. De asemenea, medicul poate recomanda această procedură înainte de o intervenție majoră cum ar fi montarea unui aparat dentar, inserarea unui implant sau efectuarea unei lucrări protetice.

 

Programează o igienizare profesională completă la Implant Studio ori de câte ori simți nevoia de o curățare în profunzime și ai grijă în mod activ de sănătatea dinților tăi!