Top 8 obiecte murdare care se gasesc la locul de munca

https://dev.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/birou2.jpg
Foto: bunadimineata.ro

In birourile din companii exista adevarate surse de infectie si microbi, ascunse chiar in obiectele pe care angajatii le folosesc zi de zi. Curatenia la locul de munca reprezinta o conditie absolut necesara, ce ajuta la mentinerea unui mediu de lucru placut, creste productivitatea angajatilor si in acelasi timp, contribuie la crearea si promovarea unei imagini pozitive despre companie.

In randurile de mai jos prezentam topul celor mai murdare obiecte din birou, dar si sfaturi utile de curatat.

 

Filtrul de apa

Este gazda a milioane de bacterii si o sursa sigura de dezvoltare a infectiilor, mai ales ca angajatii au obiceiul sa discute si sa se puna la punct cu ultimele noutati chiar in preajma dozatorului de apa.

Frigiderul

Bacteriile prospera in acest mediu, iar frigiderul de la birou ar trebui curatat la fiecare doua zile. Un frigider obisnuit contine circa 7.850 de colonii de microbi pe centimetrul patrat.

Cuptorul cu microunde

In functie de marimea biroului, un cuptor cu microunde poate fi utilizat de 30 de ori in fiecare zi, asimiland astfel diferite combinatii de particule cu mancare, fiind un cuibar pentru microbi. Microbii au nevoie de caldura, hrana si umiditate pentru a se hrani.

Masa de birou

Cu peste 10 milioane de bacterii care se regasesc de obicei pe suprafaţa biroului, acesta adaposteste de 400 de ori mai multe bacterii decat scaunul de toaleta. Pentru a va mentine spatiul de munca curat este recomandat sa-l curatati saptamanal cu servetele anti-bacteriene sau cu o solutie pe baza de otet.

Tastatura

Toat lumea stie deja ca tastatura adaposteste microbi, mai ales cand apasam tastele in continuu, iar uneori si in timp ce consumam alimente. Cu mii de bacterii pe centimetrul patrat, este recomandat sa stergem tastatura cu o carpa umezita si sa o rasturnam saptamanal pentru a o curata.

Mouse-ul

Avand in vedere ca mouse-ul este utilizat zilnic timp de ore in sir, dispozitivul este expus bacteriilor generate de transpiratie, particulelor de mancare si praf.

Imprimanta si xeroxul

Pentru ca toata lumea se inghesuie sa-si scoata la imprimanta sau sa-si xeroxeze diferite documente, aceste zone sunt medii sigure de gazduire a bacteriilor. Se recomanda stergerea acestor dispozitive, in special zona digitala, inainte de fiecare utilizare.

Castile

Imprumutatul castilor intre colegi este un obicei extrem de raspandit in companii, dar specialistii ne sfatuiesc ca ar fi mai indicat ca fiecare dintre noi sa avem propriile noastre casti. Bacteriile se raspandesc rapid datorita parului, transpiratiei si cerii din urechi, cauzand iritari ale pielii fetei. Dupa o ora de utilizare a castilor, bacteriile si microbii se inmultesc de 700 de ori!

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: Mediafax

 

Autor: Minodora Florescu