8 moduri prin care arati dezinteres intr-o conversatie

https://dev.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/5-5149.jpg
Foto: nuance.com

A venit momentul adevarului: recunoaste ca si tu te consideri un bun orator. Nu-i asa? Din pacate, trebuie sa te contrazicem, deoarece nu multa lume are darul vorbirii sau capacitatea de a invata rapid tehnicile conversationale.

Prin intermediu conversatiei afli detalii importante despre o persoana, un incident sau pur si simplu transmiti ceea ce simti. Fiindca este un instrument esential in viata de zi cu zi, trebuie sa ai in vedere si faptul ca poti comite greseli fara sa vrei.

De aceea, te invitam sa analizezi urmatoarele moduri, prin care poti pierde statutul de lider intr-o conversatie. Evita aceste greseli si cei din jurul tau vor fi hipnotizati de ceea ce le impartasesti.

 

1. Nu iti verifica telefonul

Cel mai suparator lucru intr-o conversatie este sa vezi cum oratorul nu iti ofera respectul cuvenit. Evita sa iti verifici telefonul mobil atunci cand porti o discutie. Daca, totusi se intampla sa fii nevoit sa raspunzi, indeparteaza-te de cei cu care vorbesti, nu conversa foarte mult si cere-ti scuze atunci cand revii.

 

2. Evita folosirea cuvintelor: "Niciodata" si "Intotdeauna"

Aceste doua cuvinte nu doar ca au o rezonanta puternica ce il poate speria pe interlocutor, dar pot conduce la propozitii false. Daca iti doresti ca cei din jur sa iti urmeze sfaturile, trebuie sa fii cat mai convingator si cat mai apropiat de ei. Exprima-te liber, fii natural si vorbeste din propria experienta si vei vedea cum vei fi ascultat ore in sir.

 

3. Nu intrerupe alte persoane

Actiunea aceasta nu prea poate fi controlata, deoarece este involuntara. Insa, prin exercitiu si autocontrol vei reusi sa te stapanesti. Pentru a intelege ceea ce se petrece in jurul tau trebuie sa asculti. Daca nu afli si o alta parere, atunci cum poti rezolva o situatie limita?

 

4. Nu fi arogant

Incercarea de a controla o anumita conversatie care nu te avantajeaza pe deplin poate conduce la un esec total. Renunta la dorinta de a detine controlul mai mereu si imbratiseaza si alte opinii. Retine ca de la orice persoana cu care intri in contact ai lucruri noi de invatat.

 

Citeste si  Trips & Tricks pentru a retine mai usor ceea ce citesti

 

5. Evita atitudinea negativa

Atat timp cat ai o atitudine iritanta, toti cei implicati in dialog vor percepe ca esti impotriva lor. Fii vesel si energic intr-o conversatie si ai sa vezi cum si cei din jur te vor percepe altfel si vor fi mult mai deschisi fata de tine. Chiar daca nu esti de acord pe deplin cu anumite pareri, asculta-le si incearca sa le schimbi subtil.

 

6. Adopta un limbaj adecvat al corpului

Maini incrucisate? Nu ai contact vizual cu persoanele care participa la conversatie? Te anuntam ca ai pierdut de mult respectul si atentia celor cu care conversai. Daca iti doresti sa fii lider intr-o conversatie, atunci trebuie sa stii ca atitudinea pe care o adopti va transmite alt mesaj decat cel pe care vrei sa-l prezinti in mod normal.

 

7. Nu ironiza persoanele din jur

Cu toate ca este considerata un mecanism de autoaparare in situatii dificile, tehnica aceasta trebuie evitata, atunci cand iti doresti sa detii controlul intr-o discutie. Daca tii in mod expres sa iti impui propriul mod de gandire, incearca alte variante mult mai diplomate.

 

8. Denaturarea adevarului

Exagerarile si scurtarea adevarului in favoarea ta nu vor face decat sa iti pierzi credibilitatea in fata auditorilor. Poate ca iti doresti sa primesti mai multa compasiune in anumite momente, dar nu recurge la scurtarea informatiilor pe care le expui.

 

In cazul in care iti doresti sa devii expert in conversatii incepe cu unul din punctele de mai sus si exerseaza-le pe rand, pana acele tehnici vor deveni parte din tine. Fii natural si vei vedea cum ii cuceresti si pe ceilalti.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!

Sursa: themuse.com

Traducere: Minodora Florescu

Autor: Susan Steinbrecher