5 sfaturi pentru a găsi un împrumut avantajos

https://dev.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/a6ce7a787a470f9c8706dbc1ca7f011ee7fc9cde.jpg
Foto: sortter.com

Indiferent dacă vrei să accesezi un credit de la bancă sau unul de la IFN, îți recomandăm să fii atent la câteva aspecte importante. Ți-am pregătit o serie de sfaturi folositoare care te vor ajuta să faci o alegere potrivită, astfel încât să nu întâmpini surprize neplăcute pe perioada rambursării.

  1. Compară cât mai multe oferte

În primul rând, înainte de a alege un anumit împrumut este indicat să faci o trecere în revistă a cât mai multor oferte disponibile pe piața financiară. Fie că vrei să aplici pentru un credit de nevoi personale de la bancă, fie că vrei să accesezi un credit rapid de la IFN, este important să-ți faci o imagine clară despre condițiile de finanțare. În plus, vei avea ocazia să descoperi diverse oferte sau beneficii pe care le poți lua în considerare.

De exemplu, unele bănci reduc, din când în când, valoarea dobânzilor sau a comisioanelor. În paralel, anumite IFN-uri îți pot acorda împrumuturi cu dobândă zero în primele 30 de zile, dacă ești client nou.

  1. Verifică toate costurile

Vei putea lua o decizie bună abia după ce pui în balanță toate costurile aferente unui împrumut. Evident, te poate încânta faptul că ai identificat cea mai mică dobândă de pe piața financiară. Însă, fericirea ta va fi de scurtă durată, dacă respectivul credit pentru care ai optat vine la pachet cu o mulțime de comisioane piperate.

Tocmai de aceea, va trebui să te informezi inclusiv cu privire la toate comisioanele bancare – de la cele pentru analiza dosarului până la cele pentru administrare –  și la valoarea DAE. Dacă vrei să accesezi un credit avantajos, asigură-te că acesta este însoțit de o dobândă modestă, un nivel DAE cât mai scăzut și un număr restrâns de comisioane, de preferat cât mai ieftine.

  1. Fii atent la moneda împrumutului

În cazul creditelor bancare vei avea posibilitatea de a te împrumuta fie în lei, fie în euro. La prima vedere, nivelul dobânzilor percepute în cazul împrumuturilor în valută pare mult mai atractiv. Însă, indicat este să te împrumuți doar în moneda în care îți încasezi și venitul. În caz contrar, fluctuațiile valutare își vor face simțită amprenta asupra ratei tale lunare.

  1. Alege o dobândă rentabilă

Ține cont de faptul că nu doar valoarea dobânzii este importantă. Mai precis, tipul dobânzii reprezintă un alt aspect pe care nu ar trebui să-l neglijezi. Dacă optezi pentru o perioadă de rambursare mai scurtă, dobânda variabilă poate reprezenta o soluție optimă pentru buzunarul tău. În paralel, în cazul în care alegi o perioadă îndelungată de rambursare, dobânda fixă îți asigură rate egale până la ultima scadență.

Valoarea dobânzii variabile poate suferi modificări semnificative în funcție de evoluția indicelui de referință IRCC. Astfel, pe termen lung există și riscul ca ratele tale să se scumpească.

  1. O soluție pentru a găsi un credit echitabil în doar câteva minute

Ai la dispoziție o modalitate simplă, dar eficientă, care îți permite să identifici într-un timp foarte scurt un împrumut adaptat nevoilor tale. Este vorba despre platforma de comparare Sortter, pe care o poți utiliza gratuit și care ți-a pregătit și un ghid complet cu sfaturi utile pentru accesarea unui credit rentabil.

În plus, Sortter îți va prezenta în detaliu o serie de soluții de creditare din portofoliile băncilor și ale IFN-urilor, după ce vei introduce suma pe care dorești să o împrumuți. Astfel, vei afla tot ce te interesează, de la costuri până la condițiile de eligibilitate. Comparând ofertele respective, în funcție de avantaje și dezavantaje, vei putea descoperi cel mai bun împrumut pentru nevoile tale.

De asemenea, pe platforma Sortter găsești și un calculator de credite, cu ajutorul căruia poți afla gratuit costul real al fiecărui împrumut.

Autor: sortter.com