Cauta Comunicate
HoReCa
23.03.2023, 09:15
104

Mierea crudă de rapiţă – sănătate şi frumuseţe de la natură

Mierea crudă de rapiţă – sănătate şi frumuseţe de la natură
Poza Mierea crudă de rapiţă – sănătate şi frumuseţe de la natură

La fel ca mierea de salcâm sau tei, mierea de rapiţă este un sortiment monoflor.

Spre deosebire de cele două tipuri foarte apreciate şi populare, mierea de rapiţă merită la fel de multă atenţie. Albinele ştiu că nectarul şi polenul acestor flori este la fel de special. De cele mai multe ori, asociem această plantă cu producţia de ulei de rapiţă. Petalele de un galben puternic o fac uşor de recunoscut, dar nu frumuseţea sa este principalul atribut. Până la extragerea preţiosului ulei preferat pe întreg continentul, mierea are prioritate.

Mai, ultima lună calendaristică de primăvară este momentul perfect din an pentru recoltarea acestui sortiment de miere. De aceea, când alegem un borcan cu miere rapita, ştim că avem în cămară printre primele culturi pe care stupul le oferă. Dacă mierea de salcâm, de pildă, este galbenă şi cristalină, mierea de rapiţă are o culoare foarte deschisă. Textura asemănătoare cu cea a untului, dar şi gustul mai puţin dulce sunt alte aspecte ce caracterizează această miere excelentă.

Şi de această dată este de preferat să optăm pentru o miere cruda de rapita, ce păstrează toate acele proprietăţi create de natură şi albine. Cum ştim că am ales o miere crudă, în locul uneia procesate termic ? Dacă ne uităm cu atenţie la borcanul cu miere, vom observa şi mici fragmente de ceară sau propolis, semn că această miere cu consistenţă fină a fost extrasă din stup în cele mai bune condiţii. Însă principalele argumente pentru care mierea de rapiţă trebuie integrată în dietă sunt calităţile terapeutice deloc de neglijat.

Chiar dacă nu suferim de o boală anume, consumul de miere obţinută din floarea de rapiţă întăreşte organismul şi susţine ficatul. Uleiul de rapiţă este cunoscut pentru conţinutul enzimei Q3, iar mierea de rapiţă se bucură de aceeaşi compoziţie benefică. Din acest motiv, consumul regulat de miere ajută în afecţiuni ca osteoporoza. Un colesterol mărit presupune automat şi o schimbare a regimului alimentar, iar mierea de rapiţă ajută la scăderea colesterolului, lucru extrem de necesar pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular şi a unei stări de bine a organismului nostru în general.